U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Zien & Doen Tournai

 

Om Tournai te ontdekken, kunt u beginnen met een bezoek aan de Gang van de Tijd. Dit multimediaspektakel geeft in een notendop de 2000 jaar geshiedenis van de stad weer.

Vervolgens kunt u de stadswandeling van het toeristenbureau volgen. Deze route voert langs de belangrijke bezienwaardigheden in het historische centrum.

 

Meer informatie over de stadswandeling en de beschreven bezienswaardigheden vindt u op Toeristenbureau van Tournai

 

Kathedraal

Het belangrijkste gebouw van de stad is de kathedraal. Ondanks de restauratiewerkzaamheden is een kijkje in dit Unesco-monument de moeite waard. De gigantische afmetingen van het gebouw en de vijf massieve torens spreken voor zich. Het kerkschip en het transept dateren van de 12 de eeuw.

Meer info over de O.L.V.-Kathedraal van Doornik, UNESCO-erfgoed

 

Klokkentoren of belfort

Ook de klokkentoren staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De inwoners van Tournai hebben een van de oudste en mooiste belforten van België, in de 12de eeuw werd opdracht gegeven voor de toren. Het belfort was een toren met burgerlijke klokken. Daarmee informeerden de autoriteiten de burgers van de stad, bijvoorbeeld bij brand of tijdens een oorlog. Het belfort diende ook als uitkijktoren. Zo kunt u nog steeds profiteren van het verre zicht: wanneer u de 257 treden beklimt en u prachtig uitzicht op de stad hebt.

Meer info over het Belfort van Doornik, Unesco-werelderfgoed

 

Aqua Tournai

In een voormalige steengroeve op 3 km van het stadscentrum is omgevormd tot het recreatiegebied Aqua Tournai. Er is een zwembad, gelegenheid om te vissen en in de zomer zijn er waterfietsen te huur.

Meer info over Aqua Tournai

 

Musée des Beaux Arts

In een door de art nouveau-architect Horta ontworpen gebouw huisvest het Museum van Schone Kunsten. U vindt er schilderijen van beroemde schilders als Monet, Toulouse-Lautrec en impressionistische werken van Manet.

Meer info over de Museum voor Schone Kunsten

 

Tapijtmuseum

Tapijten uit de 15de en 16de eeuw zijn de belangrijkste werken van de collectie van het Centre de la Tapisserie. Ook zijn er stukken weefkunst en muurdecoraties te bewonderen.

Meer info over het Museum voor Wandtapijten en Stofkunsten