U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Zien & Doen Namen

 

We geven u een selectie van de belangrijkste bezienswaardigheden. Namen telt bijvoorbeeld elf kleine, boeiende musea. Met de gratis Namur pass, verkrijgbaar in winkels en het Maison du Tourisme, profiteert u van vele kortingen.

 

Fietsen

Het Maison des Cyclistes op het Place de la Gare bij het station zijn fietsen te huur. Daarnaast staan op diverse locaties de fietsen van Libiavelo klaar voor gebruik. Deze fietsen huurt u met uw creditcard, het is eerste half uur is gratis.

Maison des Cyclistes - Gracq Namen (NAMUR)
Libiavelo in Namen (Fr en Eng)

 

 

Fietsen via Ravel-routes

Namen ligt op een kruispunt van twee Ravel-routes. Dit zijn wegen voor ongemotoriseerd verkeer. Er is een aangename Ravel-route tussen Namen en Dinant om ongestoord tussen deze twee bezienswaardige plaatsen te fietsen. Ook is er een route tussen Maastricht en Namen via Huy, Luik en Visé. De route is ongeveer 96 kilometer. 


Ravel-routes (Franstalige website)

 

Citadel van Namen

U kunt er niet omheen als u naar Namen gaat. De citadel torent boven de stad uit. Het is de moeite van de rit per treintje, auto of te voet waard: u geniet er van mooie uitkijkpunten over de stad en de rivieren de Maas en de Samber. 's Zomers zijn er voorstellingen.
Onder de grond en achter de muren gaat een wereld schuil. Het was de militaire basis van de 16de tot 20ste eeuw. Een bezoek met een gids leert u over de geschiedenis waarbij tentoongestelde voorwerpen en films de uitleg verhelderen.

Meer info over de Citadel van Namen: nieuw Bezoekerscentrum Terra Nova

Op de top van de citadel ligt het speelpark Fabiola voor kinderen.

Attractiepark Reine Fabiola


Het parfumatelier van Guy Delforge maakt eigen parfums. De extracten worden bewaard in de onderaardse gangen van de citadel. Test uw geurenkennis in een van de onderaardse zalen.

Parfumerie-atelier Guy Delforge
 

 

Boottocht op de Maas en Sambre

Aan de voet van de citadel op de Quai des Chasseurs Ardennais vertrekken rondvaartboten voor een tocht op de Maas en de Sambre.
 

Brocantemarkt op zondag

Een laatste tip die niet mag ontbreken is de rommelmarkt die elke zondagochtend op de oevers van de Maas in Jambes, aan de overkant van Namen, wordt gehouden. Tussen de brocante zit regelmatig iets bijzonders!

 

Klokkentoren op Unesco-lijst

Wandel vlakbij het Place du Marché naar de klokkentoren of het belfort. De toren staat - samen met 6 andere in Wallonië - op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De belfort is in de 14de eeuw opgetrokken uit kalksteen. De toren werd in de 16de eeuw verbouwd en kreeg in plaats van kantelen twee klokken die het sluiten en openen van de vroegere stadspoorten aankondigden.

Belfort van Namen, Unesco-werelderfgoed

 

Groesbeeck de Croix

Het 18de-eeuwse museum-herenhuis Groesbeeck de Croix is volledig ingericht met meubels, aardewerk, kristal en zilver. U dwaalt er van de ene mooie kamer naar de andere, terwijl het parket onder uw voeten kraakt. Vooral de keuken van het huis is een ontdekking.

Museum van Groesbeeck de Croix
 

Félicien Rops

Het museum van kunstenaar Félicien Rops, die in Namen werd geboren, is gevestigd in een mooi herenhuis in het hart van Namen. De opstelling doet recht aan de kritische en erotische tekeningen waar ook Maupassant en Baudelaire lovende woorden over schreven. Het museum won in 2007 de publieksprijs.

Alles over het Provinciaal museum Félicien Rops