U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Zien & doen in Brussel

 

Iets ondernemen in Brussel is eerst kiezen wat u wilt gaan doen!

 


© OPT / Ricado de la Riva / © OPT / Alex Kouprianoff / © OPT / Alessandra Petrosino

 

Cultuur

Brussel heeft een gigantisch cultureel aanbod voor wie een stedentrip onderneemt. Er zijn tal van toonaangevende musea. Bijvoorbeeld het Magrittemuseum, het Paleis van Schone Kunsten Bozar, het Stripcentrum of het Muziekinstrumentenmuseum in een prachtig art nouveau gebouw. Ook de dinogalerij van het Museum voor Natuurwetenschappen blijft imposant.

 

Shopping

De beste maanden om uw slag te slaan is tijdens de sale in januari en juli. Ook daarbuiten vindt u vast veel moois en origineels. Behalve modeketens kent Brussel veel boetiekjes en winkels van ontwerpers waar u - ook met bescheiden beurs - iets van uw gading kunt vinden. Daarnaast is er op vintage gebied heel veel te vinden!

 

Eten en drinken

Even uitblazen op een terras, bijvoorbeeld in de hippe Sint Gorikswijk! Of een van de oudste kroegen van de stad bezoeken waar obers nog in jaquet bedienen... In Brussel is het culinaire leven goed! Met heel veel restaurants die een goede prijskwaliteit-verhouding hebben, is het top genieten tijdens een citytrip. Aan restaurants geen gebrek, de hoofdstad telt er een slordige 1500. Brussel is een echt walhalla voor culinaire fans.

 

Vintage, brocante en antiek

Voor leuke 'oude' spullen moet u in Brussel zijn! Er zijn dagelijkse markten om rond te struinen en tal van winkels om vintage spullen te scoren.

 

Uitgaan

In Brussel kunt u de klok rond leuke dingen ondernemen. Overdag zijn er tal van cafés en bars open waar u wat kunt nuttigen. 

 

Op cultureel gebied zijn er vele concerten en voorstellingen. Tot slot zijn er de festivals die extra sfeer aan een citytrip toevoegen.

Zoveel musea, kunst en cultuur in Brussel, je kunt je ogen niet geloven. Hieronder een kleine selectie van Brussels gigantische oeuvre!

 • Wandel langs art nouveau
  Het Muziekinstrumentenmuseum en de gebouwen van Victor Horta zijn knappe staaltjes van art nouveau.
 • Magritte, de bekendste Brusselaar
  Het Magrittemuseum bevat de grootste verzameling van deze surrealistische schilder.
 • Boeiend Bozar
  In het Paleis voor Schone Kunsten, ofte Bozar, in een meesterlijk gebouw van Victor Horta, valt er altijd iets te beleven. Een concert, een tentoonstelling, toneel, film...
 • Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
  Op de Kunstberg vind je het Museum voor Oude Kunst en het Museum voor Moderne Kunst, slechts 100 meter van elkaar maar in tijd zo’n vijf eeuwen van elkaar verwijderd.
 • Museum voor Natuurwetenschappen
  Ooit al recht in de slurf van een mammoet gekeken
- See more at: http://www.vlaanderenvakantieland.nl/waar-naartoe/steden/brussel/kunst-en-cultuur/#sthash.AyUVMAQH.dpuf