U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Zien & Doen Durbuy

 

Durbuy is een gezellige plaats die knus aan een lus van de Ourthe. De huizen van natuursteen zien er verzorgd uit en de smalle straatjes zijn onveranderd sinds de 18de eeuw. Het kleine stadscentrum is in de weekeinden en zomermaanden verkeersvrij. Al wandelend de bochtige, smalle straatjes verkennen is vast een van de eerste dingen die u er gaat doen!

 

Wandelen in de omgeving van Durbuy is een echte aanrader. Bekijk onze speciale wandelpagina.

 

Fraai is het kasteel dat in het dal van de Ourthe ligt dat alleen van buitenaf is te bezichtigen. Een bezoek aan de VVV is een aanrader, alleen al door de vestiging in een historisch vakwerkhuis, het Maison Espagnole. Zij adviseren u vast om naar de vroegere graanschuur te wandelen, eveneens een vakwerkhuis. Wilt u een fraai uitzicht op het plaatsje en de omgeving dan kunt u vanaf het Place aux Foires de bordjes 'belvédère' volgen.


Durbuy nodigt uit tot actieve buitensporten. U kunt er van alles doen: van quadtochten tot rotsklimmen en raften en kajakken.
Durbuy tourisme

 

Park des Topiaires

In het kleinste stadje van België is het Park des Topiaires de Durbuy te bezichtigen met in alle mogelijke vormen gesnoeide struiken en buxushagen. U ziet er klassieke strakke rondbollen naast struiken in de vorm van beertjes, vogels en zelfs een kajakboot en Manneken Pis. Soms wordt er 's zomers tijdens het muziekfestival een concert gehouden. Het park ligt langs de Ourthe.