U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Zien & Doen Dinant

 

De citadel van Dinant

De citadel torent hoog boven de stad uit. U kunt er lopend via 408 treden naartoe of u neemt de kabelbaan. In de citadel zijn opslagruimtes, een oude bakkerij, een oude wapencollectie en kanonnen te zien. Al in de 12de eeuw stond er op deze plek een fort. De huidige constructie dateert van 1818. In een gedeelte van de citadel zijn loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog nagemaakt. Het is een bijzondere ervaring om er doorheen te lopen.

Alle informatie over de Citadel van Dinant, versterkte burcht van de Maasvallei

 

Park Mont-Fat

Vlakbij de citadel ligt het park Mont-Fat. Er is een grote speeltuin, een grot en een restaurant met panorama over de stad.

 

Maison de Monsieur Sax

Voor het Huis van Adolph Sax zit hij als beeld op een bankje. Binnen is een belevingscentrum aan de uitvinder van de saxofoon gewijd. Het is een wandeling langs zijn bijzondere uitvindingen (en mislukkingen) die uiteindelijk een belangrijke bijdrage aan de muziek hebben opgeleverd. U luistert er naar geluidsfragmenten en maakt kennis met een geniale man.

Alle informatie over Het Huis van Mijnheer Sax, interpretatiecentrum in Dinant

 

Boottocht

Wilt u Dinant vanaf het water bezichtigen, dan kan u een boottocht op de Maas maken. De boten van verschillende organisaties vertrekken vanaf de aanlegsteiger in Dinant.

Boottochten op de Maas met het schip de Pays de Liège
Toeristische boottochten op de Maas