U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Wallonië, land van de Belgische Ardennen


Wallonië is als vakantiegebied vooral bekend als de Belgische Ardennen. Het gebied is echter groter dan wat we de Ardennen noemen. We hebben het zuidelijke deel van België, ofwel Wallonië, ingedeeld in toeristische bestemmingen.

 


© OPT / Alessandra Petrosino / © OPT / J.P. Rémy / © OPT / J.L. Flémal

 

Wie voor de natuur gaat en stadjes en dorpen wilt zien, bezoekt de rubriek Echte Ardennen.

 

Het menu-gedeelte Waalse cultuursteden geeft u inspiratie, tips en uitgebreide informatie voor een citytrip Luik, Namen, Mons (Bergen), Charleroi en Tournai (Doornik).

 

De kleinere steden en dorpen als Spa, Durbuy en La Roche-en-Ardenne vindt u in het gedeelte Stadjes en dorpen. In deze rubriek informeren we u over de belangrijkste plaatsen én hun omgeving. Wat u er kunt zien en wat u er kunt doen.

 

Vakantie aan het water

In het zuiden nabij de Franse grens ligt het grootste merengebied van België, de Lacs de l'Eau d'Heure. Een heerlijke plek voor uw vakantie! Ontdek de mogelijkheden voor een vakantie aan het water, dat is zwemmen, zeilen, waterskiën, waterfietsen en natuurlijk wandelen en fietsen via een van de vele, grensoverschrijdende routes!

 

Tot slot de 'Mooiste dorpen van Wallonië', een vereniging van dorpen die door hun historische waarde en hun sfeervolle uitstraling de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. 

 

Houdt u van België? Onze maandelijkse nieuwsbrief bevat leuke nieuwtjes en verrassende ideeën. U kunt zich te allen tijde weer uitschrijven. Ja, leuk, ik schrijf me in.