U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Vriendinnenweekend dag 3


Op onze derde dag in Brussel volgen we het spoor van mensen van vroeger en nu.


Een bijzondere stadstoer


We zoeken naar een vermakelijke rondleiding om de stad nog eens te bezoeken en vinden bij Voir et Dire Bruxelles en Itinéraires een ruime keuze aan bijzondere bezoeken.


Zoals het goede fans betaamt, moeten wij wel kiezen voor het circuit  "Sex and the City of Love : Brussels" van Itinéraires. Onze gids neemt ons mee door de stad en toont ons de plaatsen waar beroemdheden vaak komen. Meer nog, we amuseren ons met het doorgronden van de relatie tussen mannen en vrouwen en we praten over de liefde... De stadtoer is een erg leuke manier en we lachen wat af.
 

We eten snel iets en springen daarna in de metro, richting Heizelplateau.
 

Bezoek aan het Atomium: een retro-vintagereis


Ah, het beroemde Atomium, met zijn 9 stalen bollen, rijst voor ons op. Het symbolische monument is het Brusselse equivalent van de Eifeltoren. Ook dat bouwwerk werd oorspronkelijk maar voor enkele maanden gebouwd.


We nemen de lift naar de bovenste bol en genieten van het immense panorama over de hele stad.


De vaste tentoonstelling over de Wereldexpo van 1958, waarvoor het Atomium werd gebouwd, wordt druk bezocht.


Daarna brengen we een kort bezoek aan attractiepark Mini-Europa aan de voet van het Atomium. We nemen hilarische foto's bij de schaalmodellen van enkele monumenten en delen ze op Instagram.

 

Als afsluiting drinken we een glas op de Grote Markt. We concluderen dat er nog zoveel dingen te doen zijn en dat we niet alle leuke wijken konden bezoeken. Ons volgende vriendinnenweekend brengen we gewoon wéér in Brussel door! Waarom niet? Lekker eten, mooie stad, leuk shoppen en niet te duur overnachten. Wat willen we nog meer?