U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Vriendinnenweekend dag 1


Reisgids voor een vriendinnenweekend in Brussel. Volg onze vriendinnengroep de eerste dag tijdens hun wandeling met een echte Brusselse, een "Greeter" en kom alles te weten over Europa in het Parlamentarium. Maar eerst starten we de dag met chocolade!


Een ochtend chocolade proeven & maken

We starten ons verblijf in Brussel met het belangrijkste: cho-co-la-de! We trekken richting Zaabär, een artisanale chocolaterie die een ruime keuze aan chocolade en aan activiteiten voorstelt.

Bijzonder: hier mengen ze kruiden door de chocolade. Roze peper uit Bahia, citronnella uit Sri Lanka, zout van Guérande... We zouden graag deze speciale combinaties proeven.

We voegen ons bij een andere groep voor een workshop - gezelligheid troef. We maken onze eigen truffels en chocoladerepen. We zijn echte chocolatières!

Na deze unieke ervaring gaan we richting Louizalaan waar ons een verrassing wacht. Onze vriendin Birgit, de organisator van dit weekendje weg, heeft voor ons stadswandeling gereserveerd met een echte Brusselaar.

 

Brussel bezoeken met een Greeter. Wat is dat?

Eenmaal aangekomen op de Louizalaan wacht ons een afspraak met een "Greeter". Zij zal ons meenemen op ontdekkingstocht door het Brussel van de Brusselaars en ons haar favoriete plekken van de stad tonen.


Ze neemt ons mee naar de nabijgelgen Baljuwwijk waar shopadresjes bij de vleet zijn: mode, vintage kleding, make-up, decoratievoorwerpen...


Er zijn ook heel wat leuke winkels rond het Kastelijnsplein.


Over shopping gesproken, girls, wisten jullie dat Brussel een mode- en designstad is? Chique, trendy of vintage, de Brusselse modewijken zorgen dat fashionista's helemaal uit hun dak kunnen gaan.

 

Ontbijten in de Baljuwwijk

De wijk lijkt op een gezellig dorp met beel bedrijvigheid en waar veel Europeanen komen.


Onze nieuwe vriendin gaat met ons naar l’Epicerie in de Edelknaapstraat. We zijn onmiddellijk verkocht door de vriendelijkheid van Magali en haar overheerlijke gerechtjes.

Vlakbij in de Amerikastraat stappen we de pâtisserie Nicolas Arnaud binnen. Zijn gebak en suikerwaren zijn heerlijk...

 

Bezoek aan het Parlamentarium, om alles te weten over 'Europa'

Vooruit meiden, het is nog niet voorbij. We trekken nu naar de Europese wijk. Onze greeter raadt ons een bezoek aan het Parlamentarium aan, het gloednieuwe informatiecentrum van het Europese Parlement. En het is bovendien gratis!


We nemen afscheid van onze enthousiaste Brusselse gastvrouwen en gaan naar het Luxemburgplein waar we het Europese Parlement zien verschijnen.

Het centrum is voorzien van alle technologische snufjes en het personeel verwelkomt bezoekers in de 24 officiële talen van de Europese Gemeenschap. Op een speelse en interactieve manier dompelen we ons onder in de Europese instellingen (Parlement, Raad en Commissie). We wonen zelfs een zitting bij waar beslissingen worden genomen die ons dagelijks leven gaan beïnvloeden. We zijn aangenaam verrast, we begrijpen eindelijk wat meer over het politieke Europa!

 

We duiken in het Brusselse nachtleven... And girls just wanna have fun

We frissen ons op voor de avond. Dresscode: girls just want to have fun! Hoge hakken of baskets, jeans of een flashy jurk, make-up en een goed humeur.

 


Om de Brusselse sfeer op te snuiven, besluiten we om de terrassen in de Sint-Gorikswijk te testen.


We aperitieven eerst in Mappa Mundo, de ontmoetingsplaats bij uitstek. Voor het avondeten gaan we langs in enkele tapas bars in de Borgval.


We besluiten te gaan dansen en duiken het nachtleven in. Elk weekend worden er tal van feestjes georganiseerd dus we hebben keuze te over.


Onze keuze is gevallen op de Mr Wong club en op Madame Moustache, een cabaret/concert café met explosieve cocktails in een circusdecor.


Het wordt al laat en we krijgen honger. We delen een bak frietjes met andalousesaus en springen daarna in een taxi om nog enkele uurtjes te gaan slapen.


De kussengevechten zoals vroeger zullen voor morgen zijn.

Verder naar vriendinnenweekend dag 2