U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Vissen in de Ardennen

 

Het vissen is een sport die veel wordt beoefend in onze streek. Net als in Nederland is de visvangst streng gereglementeerd. De belangrijkste regels zijn dat niet alle vistechnieken zijn toegestaan en niet alle vissoorten mogen worden gevangen. Daarnaast mag u niet overal vissen, en niet op elk moment.

 

Visvergunning Wallonië

Om te mogen vissen, heeft u een visvergunning of visverlof van Wallonië nodig. Er bestaan twee vergunningen of verloven: A en B. De één geeft u permissie om vanaf de kant te vissen, met de ander kunt u ook vanaf een steiger vissen. U kunt ter plaatse bij het postkantoor de vergunningen aanschaffen, evenals een viskaart met daarop de vislocaties en de reglementen.

 

Alle informatie vindt u op de (Nederlandstalige) website van Maison Wallonne de la Pêche. Hier vindt u ook pdf's met actuele reglementen, waarin ook vliegvissen is opgenomen.

 

Vergunning Ardennen

De vergunning van het Waalse Gewest is een jaar geldig en staat op naam. Daarnaast kan het voorkomen dat u een kaart moet aanschaffen van een lokale visvereniging.

 

Visvergunning bestellen

Visvergunningen kunt u online bestellen via Maison Wallonne de la Pêche.

 

Zonder visacte

U kunt zonder visvergunning bij privé visvijvers vissen. Daarvoor heeft u geen acte of verlof nodig, maar wel de toestemming van de eigenaar of een entreeticket van de visplaats.