U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

De navigatielinks overslaan
Zien & Doen
© OPT / Snapshot - Jens Snap
Accommodatie
© OPT / J.P. Rémy
Toeristenbureau
© www.wandermagazin.de

Virton Omgeving

 

Torgny, mooiste dorp waar wijn wordt gemaakt

Torgny is 'één van de mooiste dorpjes van Wallonië' dankzij de traditionele zandstenen huizen en de rode dakpannendaken, de oude wasplaats en de kapel. Een wandeling door het mooie dorp is goed te combineren met de omgeving ondermeer in het natuurreservaat Raymond Mayné. U komt dan vanzelf de wijngaarden tegen die er kunnen gedijen dankzij het milde klimaat. De wijnmakers produceren een droge witte wijn, een rode wijn, een roséwijn, een schuimwijn en een ratafia.

 

Abdij van Orval

In de abdij van Orval bij Vellers-devant-Orval maken de monniken nog steeds bier, kaas en brood. Het trappistenklooster van Orval is een groot complex waarvan de abdijkerk en de resten van de bijgebouwen zijn te bezoeken. Er is ook een winkel waar de abdijproducten worden verkocht, onder andere het bekende trappistenbier in de kegelvormige fles. De bierbrouwerij is niet open voor publiek. Mensen die een moment van bezinning willen, kunnen in het klooster verblijven.

 

Montmédy, Fermont en Avioth

De grens met Frankrijk is zo dichtbij dat een uitstapje voor de hand ligt. Vlak over de grens kunt u naar het Fort van Fermont, een onderdeel van de Marginot linie. Ook de moeite waard is de basiliek van Avioth. De enorme kerk is gebouwd van de karakteristieke gele zandsteen en staat in een klein gehucht. Van groter formaat is de versterkte stad Montmedy, even voorbij Avioth.

 

Romeinse vindplaats Montauban

In de omgeving van Virton is de Romeinse aanwezigheid nog te vinden. De vindplaats Montauban ligt even ten zuiden van het dorp Buzenol, langs een riviertje. Langs de weg kunt u uw auto parkeren en via een wandelpad omhoog klimmen naar de vindplaats.

 

Arlon

Arlon (Aarlen) is een van de oudste steden van Wallonië en Romeinse ruïnes en opgravingen getuigen van die lange geschiedenis. Het Het Archeologisch Museum heeft dan ook de belangrijkste verzameling van Gallo-Romeinse voorwerpen van België, met name rijkversierde grafstenen en grafmonumenten.

Archeologisch park met overblijfselen van de basiliek en van de thermen

 

Outletcentrum Messancy

Op zo'n 30 km ten oosten van Virton ligt in Messancy een outletcentrum waar bekende merken als Billabong, Replay en Tommy Hilfigger een winkel hebben.
Outletcentrum Messancy