U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

De navigatielinks overslaan
Luik
© OPT / J.P. Rémy
Namen
© OPT / J.P. Rémy

Vijf steden voor een citytrip in België

 

 

Een weekend weg naar een stad die alles biedt voor een citytrip? In Franstalig België wachten - naast Brussel - vijf cultuursteden op ontdekking! Sommige zijn bekend zoals Luik. Andere zijn een verrassing, zoals Namen. Gezellige cafés en restaurants, mooie musea en een sfeervol centrum met comfortabele slaapadressen: deze steden hebben het allemaal.

 


© OPT / J.P. Rémy / © OPT / J.P. Rémy / © OPT / J.P. Rémy /

 

 

Luik (Liège) is een aanrader als u zich wilt onderdompelen in een stad die zowel op cultureel gebied als wat shoppen betreft veel te bieden heeft. Luik ligt net over de grens bij Maastricht.

 

Namen (Namur) ligt aan de Maas en heeft een stoere citadel die het compacte stadje domineert. De hoofstad van Wallonië is een een plek voor ware levensgenieters. Het intieme, deels autovrije centrum telt leuke winkeltjes, cafés en restaurantjes. Heerlijk voor een relaxed weekendje genieten.

 

Charleroi is van een heel ander karakter en bezoek je voor het industriële ergfoed. Daarnaast heeft de voormalige mijnstad een  toonaangevend Fotomuseum. Ook het mijnmuseum is absoluut indrukwekkend.

 

Dan wacht Mons (Bergen). Het studentenstadje heeft een prachtig groot plein dat natuurlijk bezaaid is met uitnodigende terrassen. Rondom natuurlijk straatjes met gezellige winkels en restaurants. Even buiten Mons ligt de Grand Hornu, een voormalig mijncomplex dat nu een museum voor moderne kunst huisvest.

 

Of wilt u naar een kleine, onbekende stad? Tournai (Doornik) kunt u prima in korte tijd verkennen. De stad ademt historie. Logisch als je de tweede oudste stad van België bent! Een aantal musea en de kathedraal (Unesco-monument) vullen met gemak uw weekendje weg.

 

Terug naar introductie Wallonië