U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Strips in Brussel

 

Heel wat beroemde tekenaars zijn in Brussel geboren of hebben er gewerkt. Striphelden Kuifje, Robbedoes, Lucky Luke en de Smurfen zijn u vast bekend. De geestelijk vaders, de studio's en uitgeverijen groeiden in de vorige eeuw en bezorgden Brussel de de titel hoofdstad van de Negende Kunst.

 

Beeldverhalen en Brussel blijven met elkaar verbonden. Striphelden zijn overal in de stad te vinden: geschilderd op een muur, in de metrostations of als standbeeld.

 


© OPT/J.P Remy / © OPT/J.P Remy / © OPT/Ricardo de la Riva /

 

Stripmuren

Op diverse locaties in de stad zijn muren beschilderd en hangen helden uit ramen of kijken met een knipoog naar u. Er gebeurt altijd iets in de schilderingen. Het is een symbool van de Brusselse levenskunst waarvan de basis wordt gevormd door de opstandigheid, de onafhankelijkheid, een gevoelige neus voor voorwerpen en gebouwen, de lekkere eetlust, het bier en de zin om er een feest van te maken.

 

Stripwandeling

Een stripwandelling zorgt dat u langs alle stripmuren in de stad komt. De wandeling begint bij voorkeur in het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal, ook wel Stripmuseum genoemd. Het is gevestigd in een prachtig art nouveau pand van architect Victor Horta. Museum, brasserie, bibliotheek en stripwinkel onder één dak, wat wil de stripliefhebber nog meer?

 

Nerowandeling, stripheld van Marc Sleen

Ook is er een speciale Nerowandeling door Brussel. De pdf van deze wandeling is gratis te downloaden via de homepagina van www.marc-sleen.be. De wandeling is in het Nederlands.

 

Stripwinkels

Overal in Brussel zijn gespecialiseerde stripboekenwinkels waar naast nieuwe strips ook tweedehands exemplaren en collector’s items worden verkocht.

 

Evenementen rondom strips in Brussel

 

 

 

De musts voor stripliefhebbers op een rij:

De onderstaande adressen naar Excel exporterenEen PDF-brochure downloaden met de volgende fiches (Exporteren beperkt tot de 50 eerste resultaten)Map

 

Terug naar introductiepagina Brussel