U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

De navigatielinks overslaan
Zien & Doen
© OPT / Snapshot - Jens Snap
Omgeving
© LAURA RANDOLFI
Accommodatie
© OPT / J.P. Rémy
Toeristenbureau
© OPT / J.P. Rémy

Stedentrip Luik

 

Luik (Liège) heeft allure en is een aanrader voor een stedentrip. Luik is inmiddels een echte uitgaansstad en dat op slechts 30 kilometer van Maastricht! Een ander winkelaanod om heerlijk te shoppen en tal van goede restaurants voor een perfecte lunch of diner. Ook op cultureel gebied is Luik toonaangevend met musea als het Grand Curtius en het nieuwe La Boverie dat samenwerkt met het Louvre in Parijs.

 

De binnenstad is een aaneenschakeling van uitnodigende winkels, restaurants en cafés. Tel daarbij de musea met mooie collecties en natuurlijk de Koninklijke Opera van Wallonië bij op. Vlakbij het centrum liggen de trappen naar de heuvel van de citadel. Op de begroeide heuvelhellingen kunt u wandelend genieten van het utizicht over de stad.

 

Luik leeft

Luik heeft een ware metamorfose ondergaan. Het is ook een studentenstad: vooral in de wijk Le Carré zijn gezellige cafés en restaurants en knusse boetieks en winkels. Reizigers met de trein komen aan het nieuwe treinstation met het spectaculair ontwerp van architect Santiago Calatrava.

 

Markt langs de Maas

Langs de Maas wordt elke zondag tot vroeg in de middag de markt La Batte gehouden. Maar liefst vijfhonderd kramen zijn er te vinden. U kunt er de lekkerste producten kopen, onder andere Italiaanse heerlijkheden. Op vrijdagochtend is er de kleinere brocantemarkt Saint Pholien aan de Avenue de la Constitution in de wijk Outremeuse.

 

Lekker eten

Waar u ook bent, u kunt natuurlijk uzelf trakteren op een heerlijke, versgebakken Luikse wafel of plaatsnemen in een van de vele goede restaurants. Een bijzonder adres is het Maison du Péket, gevestigd achter het stadhuis van Luik. Het huis is gespecialiseerd in lekkere jenever (dat heet op zijn Waals een ‘péket’) en likeurtjes.
Verken Luik wat restaurantjes betreft want in de stad kunt u heerlijk eten. Bijzondere adressen als Le Labo 4 in een voormalig scheikundelokaal, tot Le Bar à Boeuf voor vleesliefhebbers en de verfijnde Franse keuken van Bistrot d'en Face. Ook zijn er goede Italiaanse restaurants aangezien veel Italianen indertijd naar Luik trokken voor werk.
Smul van een Luikse wafel, u komt vanzelf een plek tegen waar ze vers worden gemaakt. Bijvoorbeeld op een hoek van het Place Cathedral in de wijk Le Carré. U hoeft alleen de verleidelijke geur maar te volgen.

 

Omgeving Luik

Even de stad uit en leuke attracties bezichtigen, eventueel op de heen- of terugreis? De Blegny-mijn -inmiddels ingeschreven op de Werelderfgoedlijst- is natuurlijk een must. De mijn en de kastelen en grotten zijn andere toppers in de omgeving.

 

Greeter: op stap met een local in Luik

Greeters is een netwerk van inwoners die hun kennis en tips op vrijwillige basis delen met bezoekers. Een Greeter laat de stad ervaren alsof u langsgaat bij een bekende.
Netwerk van Greeters

 

Stadswandeling Luik

Elke eerste zondag van de maand kunt u zich aansluiten voor een stadswandeling met een Nederlandstalige gids, georganiseerd door het toeristenbureau.