U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Shopping

 

Top shoppingsteden

Luik is de grootste stad als het gaat om lekker winkelen. In de wijk Le Carré bijvoorbeeld rijgen leuke winkels zich aaneen. Er is natuurlijk een groot filiaal van het Belgisceh warenhuis Inno. In Namen moet je zijn voor een mooie jurk, een chic pak en elegante schoenen, want er zijn hier veel kleine boetieks. In Tournai wordt op vrijdagavond langs de Schelde van de lente tot de herfst een streekmarkt gehouden. In Mons is het met de bijzondere boetiekjes en aparte winkeltjes prima winkelen in het intieme stadscentrum, maar het is de vraag of u eraan toe komt gezien de vele uitnodigende cafés op de Grand Place. Het sfeervolle stadje Spa houdt rommelmarkt op zondagochtend onder de bogen van de Galerie in het park. De zondagochtendmarkt van Bomal, even ten noorden van Durbuy, is een begrip in de streek. In november en december worden er overal kerstmarkten gehouden waar cadeautjes voor onder de boom en streekspecialiteiten in overvloed zijn te vinden.

 

Brussel

De hoofdstad van België is een waar walhalla voor winkelaars. Het ligt eraan wat u zoekt, iedere wijk heeft zijn eigen specialiteit. Dure winkels rond Avenue Louise, antiek en vintage aan de Zavel en in de Marollen, trendy kleding en design (en veel cafeetjes) aan en rond de Rue Dansaert en koopjes aan de Rue Neuve. En dan is er ook nog de dagelijkse rommelmarkt op het Vossenplein en de antiekmarkt in het weekend op de Zavel.

 

Beste reistijd

De uitverkoop is in januari en in juli! Extra reden voor vertrek: hotels bieden in deze periode de kamers extra voordelig aan.