U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Shoppen in Brussel

 

Shoppen in het internationale Brussel is anders dan in ons land. In Brussel zijn tal van boetiekjes waar de collecties van (kleine en lokaal bekende) designers zijn te vinden.

 


© OPT/Alex Kouprianoff / © OPT/JP.Remy / © OPT/Alex Kouprianoff

 

Kleinschalig en origineel

De kleinschaligheid, de originaliteit en de exclusiviteit maken van deze stad een paradijs voor mensen die iets anders zoeken dan de mainstream kledingzaken waar de Nederlandse steden mee zijn gevuld. Tel daarbij op dat Belgen veel spullen bewaren waardoor het aanbod van vintage spullen groot is. In Brussel heeft iedere straat of wijk zijn eigen karakter.

 

Chic

Voor de echte chique winkels moet je naar de Avenue Louise en de Boulevard de Waterloo. Daar zijn Dior, Chanel, Armani, Dolce & Gabbana en andere bekende ontwerpers gevestigd. Op de Avenue Louise zijn de jonge en exclusieve merken als River Woods te vinden. De zijstraten Rue du Bailli en Rue du Châtelain hebben stijlvolle, bijzondere winkels en boetiekjes.

 

Design en vintage

Voor designwinkels kiest u eerder voor de Rue Antoine Dansaert, vlakbij Place Brouckère. Veel boetieks met exclusieve merken hebben zich in en rond deze straat gevestigd. Niet alleen de winkels zijn hier hot, ook de cafés en restaurants trekken een jong en hip publiek, soms zelfs met een bijzondere keuken.

 

Bekende merken

In en rondom de Nieuwstraat en de shoppingmall City 2 ongeveer alle bekende winkels vertegenwoordigd. U vindt er ook een groot filiaal van het warenhuis van Belgische bodem: Galeria Inno.

 

Antiek en brocante

Antiek is met name op de Zavel te vinden, hét andere plein van Brussel. De Zavel ligt op loopafstand van de Grote Markt. De antiekwinkels zijn gespecialiseerd in een bepaalde tijd of een bepaalde streek. Elke zaterdag en zondagochtend is er op de Zavel een antiekmarkt waar mooie spullen worden aangeboden. Rondom het plein liggen cafés en bars voor een pauze op het terras of een smakelijke lunch.

 

Jordaan van Brussel

Wie voor een zacht prijsje antiek wilt kopen, gaat naar de Rue Haute/Hoogstraat en de Rue Blaes/Blaesstraat in de volkswijk de Marollen. Deze wijk ligt naast de Zavel en is ‘de Jordaan van Brussel’. Er zijn vele brocante en vintage winkels te vinden. Vrijwel aan het einde van de Blaesstraat ligt het Vossenplein, la Place du Jeu de Balle. Daar wordt dagelijks tot het begin van de middag een rommelmarkt gehouden.

 

Sfeervol

Het Sint-Goriksplein is een van de beste plekken om te shoppen. Hier geen winkelketens of warenhuizen maar kleinere winkels die hun eigen aanbod samenstellen van bijzondere spulletjes, design en aparte maar verzorgde kleding.

 

Overzicht van winkels

Elle en Time Out stelden een gedetailleerd overzicht van winkels samen. Een bezoekje aan de mooi vormgegeven en handige site geeft alvast winkelvoorpret:
Shoppen in Brussel

 

Uitverkoop Brussel

Sla uw slag tijdens de uitverkoop, de 'soldes', in januari en juli!

 

Moderoute

En, voor een route langs modeontwerpers kijkt u op de website van Modo Brussel:
Modo Brussel

 

Terug naar introductiepagina Brussel