U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Samen naar Brussel: jullie reisgids


Bekijk de reisgids om samen optimaal te genieten van 3 dagen Brussel. Met deze wandelingen en routes ontdekt u de mooiste, leukste en beste culturele en culinaire adressen in deze sfeerstad.

Dag 1

Romantische dag samen in het Atomium.

 

Dag 2

Koninklijk Brussel met z'n twee.

 

Dag 3

Geniet als stel van een kunstzinnige dag in Brussel.

Ochtend


Stap voor een eerste indruk van de stad in de bus touristiques Citysightseeing Brussels van Open Tours. Hop-on, Hop-off: u stapt in of uit, wanneer u daar zin in hebt!


Als eerste gaan jullie op weg naar het Heizelplateau.


Wandel langs beroemde monumenten van Europa in miniatuurvorm. Dat kan in parc Mini-Europe. U kunt een romantische selfie maken met op de achtergrond de Eiffeltoren, de Toren van Pisa, de Big Ben of het San Marcoplein in Venetië.


En op korte afstand, onmogelijk te missen, ligt het Atomium! Het monument is hét symbool van Brussel en is oorspronkelijk gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. In een van de bollen is de tentoonstelling Expo 58 te bezoeken waar tevens een indruk wordt gegeven van de jaren '50 van de vorige eeuw.
 

Ochtend


Een bezoek aan Brussel met de gids van de Brussels Card.


Deze kaart is handig bij een stadsbezoek en geeft gratis toegang tot de meeste musea en geeft korting bij bezienswaardigheden, restaurants, cafés en diverse winkels, waaronder kledingwinkels. De kaart kan een aanzienlijke besparing van julie weekend weg opleveren!


Vertrek voor een verkenning van de Belgische geschiedenis naar de fraai opgezette en doordacht ingerichte zalen van het musée BELvue. Het museum ligt naast het Palais Royal de Bruxelles.


Bezoek samen Brussel: ontdekken en genieten

Ochtend


De dag heeft een artistieke begin in het BOZAR. Het museum is ondergebracht in het prachtige Paleis van Schone Kunsten, ontworpen door art nouveau-architect Victor Horta in het begin van de vorige eeuw.


BOZAR is een belangrijk culturele locatie in Brussel waar eveneens altijd een boeiende tentoonstelling of evenement wordt gehouden.


Wat is er fijner dan samen een beleving aan te gaan? Kies voor een begeleide rondleiding speciaal voor stellen: "Bruxelles en amoureux". Kijk wat  Itinéraires voor jullie allemaal mogelijk maakt.


Sluit u aan voor een rondleiding door de stad op het gebied van stripboeken, art nouveau, surrealisme en meer!

Lunch


Lunchen op hoog niveau! Een tafel met panoramisch uitzicht op Brussel: dat biedt dit restaurant in de hoogste bol van het Atomium. Geniet samen van een eerste, welverdiende lunch.


Of, als jullie daar meer zin in hebben, nemen jullie een heerlijke lunch op het terras aan de voet van het Atomium.

 

Lunch


Historie maakt hongerig. In het museum BELvue kunnen jullie lunchen in de patio. U kunt er bijvoorbeeld zelf een salade samenstellen. Het restaurant is een fijne plek voor een middagpauze.


Ideeën voor uitstapjes met z'n twee in Brussel

Lunch


Brussel leert u ook kennen als u er uit eten gaat. In het stadscentrum zijn tal van adresjes te vinden. Er zijn ook broodjeszaken die heel lekkere sandwiches serveren, bijvoorbeeld een sandwich met 'Platte Kaas' (heel jonge kaas) bij La Bécasse. Liever iets warms? Bestel dan mosselen, een smakelijk gerecht dat wordt geserveerd in een stoere pan.

Middag


Neem op weg naar het stadscentrum de tijd om de verschillende sferen van de wijken in u op te nemen. Elk gedeelte heeft zijn eigen charmes en karakteristieken. De Dansaert-wijk bijvoorbeeld staat bekend om de kledingontwerpers, de bijzondere boetiekjes en andere creatieven die er zijn neergestreken.

Terwijl de Marollen een populaire wijk is onder liefhebbers van vintage, brocante en antiek.

Heel anders is het chique stadsgedeelte Louise waar exclusieve kledingmerken zijn te vinden maar waar ook het Belgische warenhuis Inno een grote vestiging heeft.


Niet ver verwijderd ligt de opkomende wijk  Flagey met een park en vijvers voor een romantische wandeling. Statige huizen volgen de oevers van de étangs d'Ixelles. Aan het einde ervan ligt de Abbaye de La Cambre waar jullie op een bankje kunnen bijkomen te midden van uitgestrekte gazons en fraai aangelegde bloemperken.

Middag


Op het Koningsplein is een van de best bezochte musea van Brussel te vinden: het Musée Magritte waar meer dan 200 werken van de surrealistische Belgische schilder René Magritte zijn te bezichtigen. Het museum heeft de grootste collectie ter wereld.


Neem vervolgens de tijd om de enorme collectie van het Musées Royaux des Beaux-Arts te bekijken. Diverse stijlen als art nouveau, waar Brussel ook de Belgische hoofstad van is, de Vlaamse primitieven en vroegere werken maken deel uit van de rijke collectie.


Maak uw bezoek extra bijzonder door af te spreken met een local! Organiseer vooraf aan jullie vertrek een afspraak met een Greeter. Een Greeter is een inwoner Brussel die trots is op zijn stad en die jullie graag wegwijs maakt in de stad of in een wijk. Ondertussen horen jullie hoe het is om als Brusselaar te leven en komen jullie de leukste en beste adresjes van de Greeter te weten.
 

Middag


Het quartier du Sablon is een charmant plein waar vele antiekwinkels, juweliers en ontwerpers zijn gevestigd. Ook is er een aantal gerenommeerde Belgische chocolatiers te vinden.


De Grote Zavel is het plein van de Belgische chocolade! Laat u verleiden en geef toe aan uw zin in chocolade bij Pierre Marcolini, Godiva, Neuhaus, Patrick Roger en maison Wittamer. Pure verwennerij!


Eindig jullie middagtoer met een echte uitsmijter: het mooiste plein ter wereld. Dat vond Victor Hugo tenminste, en met hem vele Brusselaars. Oordeel zelf als u de schitterende barokke panden ziet die het Grand-Place de Bruxelles omgeven. Gegarandeerd dat ook jullie onder de indruk zijn. Kijk tot slot nog even bij het nabijgelegen beeldje van Manneken Pis. Heeft hij een pakje aan? Hij zorgt vast en zeker voor een glimlach op jullie gezichten.

 

Avond


Een bezoek aan Brussel zonder een zak frietjes te delen, dat kan niet! Op het Flageyplein vind je een van de beste ' friteries' van Brussel. Rondom zijn tal van uitnodigende terrassen. Een fijne plek om gezellig binnen te zitten is Belga. Ook Bar du Marché is een aanrader.


Ideeën voor uitstapjes met z'n twee in Brussel

 

Avond


Laat jullie leiden door de stad en sluit de dag af op een plek waar jullie zin in hebben. Kies uit een van de  Ideeën voor uitstapjes met z'n twee in Brussel, een café, een bar, een restaurant, een concert of discotheek. In Brussel valt altijd wat te beleven!
 

Avond


Slenter gearmd door de grazieuze Galeries Royales Saint-Hubert onder het imposante glasdak en bekijk de stijlvolle etalages van de winkels.


Niet ver van de elegante winkelgalerij ligt het Délirium Café, een geweldige plek om een van de 300 bieren te proeven en te proosten op jullie tijd samen in Brussel!