U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Samen 3 dagen Brussel

 

Lees het reisverslag van dit paar dat drie dagen in Brussel doorbracht en zich onderdompelde in deze culturele en culinaire stad.

 

In vervoering

Om ons weekeinde vlot te beginnen en de stad te leren kennen, stappen we op de rode bus van Citysightseeing by Open Tours. Het weer is lekker genoeg om boven in plaats te nemen. In onze buscabrio toeren we door de Europese wijk en het Parc du Cinquantenaire. We kunnen in- en uitstappen waar we maar willen met de bus van Hop-on, hop-off.
 

 


© WBT - thomasblairon.be

 

Op het Place du Luxembourg komen we langs het Europese Parlement en het bezoekerscentrum Parlamentarium. We stappen er binnen, de entree is gratis en komen er meer te weten over de Europese politiek. Dan komen we met de bus langs het Museum voor Natuurwetenschappen waar de galerij met dinosauriërs op ons wacht. Ook op ons maken de echte skeletten van de twaalf iguanodons grote indruk! Evenals de fossielencollectie en de tijdelijke tentoonstelingen, dit keer geschikt om naartoe te gaan met de kleinkinderen.


We komen langs het Jubelparkmuseum, onderdeel van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Al eerder bezochten we dit prachtige museum waar we genoten hebben van de zalen uit de Oudheid en decoratieve kunsten. We zien een affische met een aankondiging van een tentoonstelling over Henry van de Velde in september 2013. Het blijkt een belangrijke Belgische ontwerper en architect te zijn, een van de grondleggers van de art nouveau in België.

 

Onze bus neemt ons mee naar het Plateau van Heysel en de verschillende attracties. Onder andere is er Mini-Europa met de miniatuuruitvoering van monumenten uit 27 EU-landen. We voelen ons er weer even kind. 

 

Topontmoeting in het Atomium

Wanneer we onder het Atomium staan, maakt het bouwwerk uit 1958 grote indruk op ons door de enorme afmetingen. Ooit gebouwd voor de Wereldexpo is het ijzermolecull behouden en recent opgekanpt. Er is een exposititie rondom Expo '58 en de jaren '50. We klimmen verder naar een van de bovenste bollen naar het restaurant. we dineren met een fantastisch uitzicht op de stad!


Na ons diner gaan we terug naar het stadscentrum waar we onze avond voortzetten bij Archiduc, een bar in art deco stijl uit de jaren '30 beroemd om de intieme optredens. Met de vrolijke tonen nog in ons hoofd gaan we naar ons hotel, ons weekend weg is goed begonnen!

 

Ook voor morgen hebben we onze plannen klaar! Lees ons verslag van de tweede dag.