U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Samen 3 dagen Brussel, dag 3

 

Onze laatste dag vullen we met een bijzondere stadsrondleiding en een bezoek aan stripheld Kuifje!

 

Als de muren van cafés in Brussel konden praten

 

Na een heerlijk en rijkelijk ontbijt gaan we op weg voor een rondleiding met een gids van de organisatie Voir et Dire Bruxelles.

We hebben ons opgegeven voor een een tocht langs oude cafés en tavernes die zowel populair zijn als in de traditie van Brussel zijn verankerd. De mooiste kroegen komen voorbij, uit alle belangrijke architecturale stijlperiodes. Het is een geweldige manier om bijzondere cafés en uitgaansgelegenheden te leren kennen en even de tijd te nemen om te praten met de barkeeper en ondertussen het etablissement bewonderen, nippend aan een drankje.

 


© WBT - thomasblairon.be


 

Zondags bezoek aan Kuifje


We verlaten Brussel maar onze citytrip is nog niet helemaal voorbij. We nemen de trein om even buiten Brussel naar het museum van de geestelijk vader van Kuifje te gaan. Het Hergé Museum ligt op zo'n 500 meter van het station. We horen dat er op sommige dagen zelfs pendelbussen vanuit Brussel naar het museum rijden, ook een ideaal alternatief vanuit de stad.

 

De moderne architectuur van het gebouw is indrukwekkend. Binnen is alles gewijd aan een van de belangrijkste striptekenaars van de twintigste eeuw. Hergé is behalve de bedenker van Kuifje ook de grondlegger van de stroming de Klare Lijn. We vinden het museum prachtig zowel qua vormgeving als indeling en expositie. Heerlijk om zo meer te weten te komen over deze kunstvorm.

 

Heerlijk om samen op stap te gaan!

 

We keren met de trein terug naar Brussel. Dan moeten we de terugreis echt aanvraaden. Opgeknapt, verrijkt met leuke reiservaringen en blij dat we eindelijk weer eens samen samen op stap waren, keren we terug naar huis.