U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Samen 3 dagen Brussel, dag 2

 

Surrealisten en een kop koffie met uitzicht

 

Vandaag gebruiken we onze Brussel Card. Deze kaart is ideaal: we stappen bij vele musea gratis naar binnen. Daarnaast krijgen we korting bij bezienswaardigheden, restaurants, bars en winkels. Lekker voordelig!

 


© WBT - thomasblairon.be

 


We starten onze dag met een bezoek aan het Magritte Museum op het Place Royale. Er zijn meer dan tweehonderd werken te zien en is daarmee de grootste collectie van Magritte ter wereld. Lange tijd bekijken we het kunstwerk 'L'Empire des Lumières', een werk dat ons erg aanspreekt. Bij het verlaten van het museum kunnen we niet om de winkel heen.

 


Vervolgens gaan we wat drinken in het terras van het mim, het muziekinstrumentenmuseum dat op korte afstand ligt in de rue Montagne de la Cour. Vanaf de hoogelegen verdieping in het prachtige art nouveau gebouw hebben we prachtig uitzicht over de stad!
 

Dan gaan we richting de Zavel, die op vijf minuten wandelen ligt. Op de Kleine Zavel lopen we het parkje in. Rondom het park is een siersmeedijzeren hekwerk met 48 bronzen beelden die de belangrijke beroepen van vroeger uitbeelden. Vervolgens wandelen we de rue Charles Hanssens in naar het restaurant Orphyse Chaussette. Het is een combinatie van een literair café en een gezellige bistro waar we van een lekkere lunch genieten. Voldaan stappen we naar buiten waar we via de Grote Zavel naar de rue des Minimes lopen.

 

Chocolade als kunstvorm, winkelen en stripverhalen

 

De Grote Zavel is een plein vol leuke adresjes. Onder andere wandelen we langs etalages van antiekwinkels, juweliers en vermaarde ontwerpers. Ook zijn er vele goede restaurants gevestigd en de beroemde chocolatiers hebben er hun winkel. Het had het Plein van Chocolade kunnen heten! We kijkend smachtend naar de kunstzinnige creaties van chocolade voor de winkels van Pierre Marcolini, Godiva, Neuhaus, Patrick Roger en eindigen bij maison Wittamer. Deze beroemde chocolademakers verheffen deze lekkernij tot ware kunst!


Wanneer we in de rue Lebeau lopen worden we aangetrokken door boekhandel Taschen. We lopen naar binnen en pakken een aantal boeken op en bladeren door de mooie werken. We kopen het boek over de in Brussel geboren Audrey Hepburn.

 

 


© WBT - thomasblairon.be


 

Aan de overkant ontwaren we de etalage van hoedenmaker Elvis Pompilio. We proberen hoeden en petten uit en eentje staat er zo leuk dat we die aanschaffen.

 

Als we onze route vervolgen komen we in de buurt van de Marché au Charbon waar we een stukje van de stripwandeling volgen. Stripfiguren nemen complete gevelmuren in! Zo zien we Guust Flater, Rik Ringers, en natuurlijk komen we Kuifje en Kapitein Haddock tegen.

 

Grandeur van de Grote Markt


Dan komen we uit op een van de mooiste pleinen ter wereld, de Grote Markt. Hét mooiste plein, vond Victor Hugo. Wanneer we midden op de Grand Place staan en de barokke grandeur op ons in laten werken, kunnen we maar één ding zeggen: die Victor had gelijk!

 

 


© WBT - thomasblairon.be


 
Na de Grote Markt wacht ons vlakbij nóg een plek van grandeur: de Galeries Royales Saint-Hubert. Indrukwekkend door de entourage en verleidelijk door de mooie winkels. Op ons dooie akkertje wandelen we door deze historische winkelgalerij, een van de eerste overdekte winkelgalerijen van Europa.

 

We vervolgen onze dag met een bezoek aan het Moof, een museum vol stripminiaturen in de rue du Marché aux Herbes, bij de ingang van de Galerie Horta nabij het Centraal Station. Dit museum nieuwe stijl showt meer dan 1300 kleurige stripfiguurtjes en een flinke hoeveelheid voorwerpen uit belangrijke stripcollecties. Even een pauze naast Batman?

 

 

Jazzy avond als top afsluiter


Na een welkome rustpauze op onze kamer zetten we koers naar onze eerste bestemming van deze avond. We hebben een tafel gereserveerd in restaurant Les Flâneries Gourmandes nabij Place Stéphanie. De chef-kok geeft ons goede adviezen voor de kaart en samen met de gezelige sfeer hebben we er een heerlijke avond.

 

Info van een local leert ons Brussel kennen

 

Vervolgens hebben we een afspraak met een Greeter. De Greeters zijn een netwerk van mensen die graag 'hun' stad tonen aan bezoekers. We hebben vooraf bij de organisatie aangegeven dat we graag een rendez-vous willen met een jazzliefhebber die ons wegwijs maakt in jazz minnend Brussel.

 

We ontmoeten onze Greeter in een gerenommeerde jazzclub in Brussel: The Music Village. We wisselen van gedachten over jazz en over de band die er die avond speelt. Hij vertelt ons niet alleen veel interessants over jazz in deze stad, maar ook over het leven in Brussel. En hij noemt leuke adressen. Onze ontmoeting laat ons echt 'thuis' raken in de stad. We ervaren het als een verrijkking.


Morgen is alweer onze laatste dag. Lees over onze 3e dag!