U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Saint-Hubert, hart van de Ardennen

 


(c) WBT - Joseph Jeanmart / (c) WBT - JL Flemal / (c) WBT - JL Flemal

 

Saint-Hubert ligt in het hart van de Ardennen en is vernoemd naar de beschermheilige van de bossen, de jacht en de natuur. De omgeving van de Europese hoofdstad van de jacht bestaat voornamelijk uit bossen. Deze vormen het prachtige decor voor eindeloze wandelingen, fietstochten in de rust van de natuur. Er zijn bijna tweehonderd routes te vinden in De bossen van Saint-Hubert. Deze uitgestrekte bossen zijn natuurlijk ook ideaal voor de Sint-Hubertusjacht. De bekende slipjacht van ruiters en speurhonden kennen we ook in Nederland.

 

In het stadje Sint-Hubert valt direct de grote basiliek op. Alle monumenten zijn verbonden aan het verhaal van de heilige Hubertus.
De bossen van Saint-Hubert zijn ook prachtig om te wandelen en wie dat aan de hand van gemarkeerde routes wil doen, kan er goed terecht.. Er zijn dan ook tal van wandelingen te vinden, meer informatie geeft het Maison de Tourisme.

 

Er zijn nog twee prima mogelijkheden om de omgeving te ontdekken. Bijzonder is dat Saint-Hubert over een vliegveldje beschikt zodat de omgeving ook vanuit de lucht is te bekijken. Verder zijn er mogelijkheden om er met een huifkar, voortgetrokken door stoere Ardense paarden, op uit te gaan. Tot slot is er het Wildpark waar de lokale flora en fauna is te zien.

 

In de bosrijke omgeving van Saint-Hubert ligt het openluchtmuseum Fourneau Saint-Michel. Woningen, boerderijen, een school, een kapel: alle vijftig gebouwen zijn op traditionele wijze heropgebouwd en laten het industriële en landelijke verleden zien. Ook is er een museum gewijd aan Pierre-Joseph Redouté die in de 18de eeuw belangrijke werken van botanisten illustreerde waardoor hij de ‘Bloemen Raphael’ werd genoemd.

 

Saint-Hubert en de omliggende gemeenten Tenneville en Libramont zijn een ideale uitvalsbasis om de authentieke Ardennen ontdekken. Het Maison de Tourisme helpt u graag verder!