U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

De navigatielinks overslaan
Zien & Doen
© OPT / Snapshot - Jens Snap
Accommodatie
© OPT / J.P. Rémy
Toeristenbureau
© www.wandermagazin.de

Rochefort

 

Rochefort is een aangenaam plaatsje waar de ruïnes van het gravenkasteel boven uit torenen. U kunt naar boven om de overblijfselen te bekijken, te genieten van het uitzicht en om het archeologisch museum te bezoeken. Het is een van de uitstapjes die u in en om Rochefort kunt ondernemen. De plaats is een prima uitvalsbasis om de omgeving, die wordt aangeduid als Val de Lesse, te verkennen.

 

Trappistenbier Rochefort

Rochefort ook bekend om het trappistenbier met dezelfde naam dat door de monniken van de abdij wordt gebrouwen. Ook is er een kaas die de plaatsnaam draagt.

 

Grotten van Han

Vlakbij liggen de beroemde Grotten van Han. Het is een van de Behalve de imposante grotten met mooie kalksteenformaties zijn er diverse attracties zijn te bezoeken, als een wildpark. Ook in Rochefort zijn grotten te vinden: die van Lorette.

 

Val de Lesse

Rondom Rochefort zijn er in de Val de Lesse, genoemd naar de Lesse-rivier, tal van activiteiten te ondernemen. Te paard, wandelend of met de mountainbike of fiets zijn er mooie tochten te ondernemen. Tussen Houyet en Rochefort loopt een Ravel-route, een route voor ongemotoriseerd verkeer. De bijna twintig kilometer lange route is lekker rustig en autovrij. Bij het toeristenbureau zijn alle routes verkrijgbaar.
Toeristenbureau van Val de Lesse