U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

De navigatielinks overslaan
Zien & Doen
© OPT / Snapshot - Jens Snap
Accommodatie
© OPT / J.P. Rémy
Toeristenbureau
© www.wandermagazin.de

Rochefort en omgeving

 

Grotten van Han

Een van de beroemdste bezienswaardigehden in de Ardennen vormen de Grotten van Han in Han-sur-Lesse in de vallei van de gelijknamige rivier. U bezoekt de grot een trein of te voet. U komt door galerijen en langs indrukwekkend grote zalen waar u grillig gevormde kalkafzettingen ziet. Op hetzelfde domein zijn het Wildpark met twintig diersoorten en de 3D-attractie Speleogame te bezoeken. Ook is er in een museum de verzameling archeologische vondsten te zien, want onze voorouders gebruikten de grotten als 'woning'.

Alle informatie over het Domein van de Grotten van Han, Grot in Han-sur-Lesse

 

Kajakken, wandelen, fietsen en paardrijden

Rochefort en omgeving dragen de naam Val de Lesse. Deze vallei heeft talrijke actieve mogelijkheden en natuurlijk tal van leuke uitstapjes. De Lesse meandert langs kastelen, natuurparken, prehistorische grotten en statige rotsen. Een mooi decor voor een actieve tocht bijvoorbeeld per kajak.

Voor actieve mogelijkheden - waaronder wandelen, fietsen, kajakken en paardrijden - verwijzen wij graag naar de Nederlandstalige website van Val de Lesse. U vindt er een overzicht van de verkrijgbare routes, per activiteit een overzicht van de mogelijkheden en van de aanbieders Toeristenbureau van Val de Lesse.

 

Gravenkasteel

U kunt de overblijfselen van het 11de-eeuwse gravenkasteel van Rochefort bezoeken, evenals het archeologisch museum. U kunt er een wandeling volgen, de opgravingen bekijken en ondertussen genieten van het uitzicht op de omgeving.

 

Streekbieren van Rochefort

De abdij waar het trappistenbier van Rochefort wordt gemaakt, is niet te bezichtigen. De monniken van de abdij brouwen drie soorten trappistenbier. De trappistenbieren zijn niet de enige die in de Val de Lesse worden vervaardigd. Er zijn tal van streekbieren, waaronder de Blonde van Han.

Alle informatie over de Onze-Lieve-Vrouwabdij van Saint-Rémy - Rochefort

Streekbieren van Val de Lesse

 

Domein van Chevetogne

Even ten noorden van Rochefort ligt het Domein van Chevetogne, een uitgestrekt recreatiegebied met onder andere siertuinen, speeltuinen en kinderboerderij voor kinderen, boswandelingen en sportfaciliteiten als een zwembad.

Provinciaal domein van Chevetogne

 

Archeopark in Malagne

Op een paar minuten van Rochefort ligt Malagne. Het dorp is vooral bekend om het Archeopark waar het leven en de leefomgeving van Gallo-Romeinen wordt nagebootst. De omgeving is 'echt' want het park ligt op een vindplaats van een Romeinse villa die uit meerdere gebouwen bestond.

Gallo-Romeins archeologisch park Malagne

 

Grot van Lorette-Rochefort

Een mooie, ruige grot met indrukwekkende druipsteenformaties. U ziet eerst een film over de vorming van de grot en het karstgesteente. Daarna daalt u af naar de grot waar u onder andere een enorme zaal met een hoogte van dertig meter bezoekt. Een klank- en lichtspel zorgt voor een extra imponerend effect. 

Grot van Lorette in Rochefort

 

Huis van het Landelijke Leven

In Han-sur-Lesse staat het Huis waar het vroegere plattelandsleven en de verloren gegane ambachten zijn te zien.

Han d'Antan, Huis van het plattelandsleven en de verloren gegane ambachten

 

Animatiecentrum voor Spoor en Steen

In het voormalige gemeentehuis van Jemelle (even ten noordoosten van Rochefort) wordt een beeld geschetst van het spoorwegleven van weleer. Ook is er een simulator om een trein te besturen en is er een rijke verzameling mineralen, fossielen en gesteenten te bewonderen.

Centrum voor Spoor en Steen

 

Celles, een van de mooiste dorpen van Wallonië

Ten noordwesten van Rochefort ligt Celles, dat zich tot 'Een van de mooiste dorpen van Wallonië' mag rekenen. De romaanse kerk Saint-Hadelin, de traditionele kalkstenen woningen en de brug over het stromende riviertje geven het plaatsje charme. Een bezoekje aan dit dorp is goed te combineren met het kasteel van Vêves.

Celles - Een van de mooiste dorpjes van Wallonië

 

Kasteel van Vêves

Het kasteel van Vêves (ten noordwesten van Rochefort) torent hoog boven het pittoreske dorpje Celles uit. De blikvangers zijn de vijf ranke torens. Vanaf de geplaveide binnenplaats kunt u een opmerkelijke 16de-eeuwse galerij met vakwerk bewonderen. Voor kinderen hangen er verkleedkleren klaar.

Kasteel van Celles-Vêves

 

Kasteel van Lavaux Sainte Anne

Ten zuidwesten van Rochefort ligt het een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van België: het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne. De burcht met fraaie slotgracht, stoere verdedigingstoren en mooie binnenplaats herbergt een museum over het adellijke leven van de 17de en 18e eeuw en een museum over het plattelandsleven. Rondom kunt u het waterrijke gebied bezoeken.

Kasteel Lavaux-Sainte-Anne