U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

De navigatielinks overslaan
Lekkerste producten
© WBT - Emmanuel Mathez
Evenementen
© WBT - Alex Kouprianoff
Restaurants
© WBT - Eike Dubois
Culinaire arrangementen
© WBT - Alex Kouprianoff

Restaurants

 

Een bezoek aan België is niet compleet wanneer u niet uit eten bent geweest. De Belgen houden van goed en lekker eten en restaurants halen hun producten zoveel mogelijk bij lokale leveranciers. Een handige bron voor het vinden van een restaurant is de website Resto.be waar ook een app van beschikbaar is.

 

Bib Gourmand Benelux 2014

België heeft een goede culinaire reputatie. Alleen de provincie Belgisch Luxemburg telt al zes restaurants met een Michelin-ster! De gids 'Bib Gourmand Benelux 2014' telt 261 restaurants, waaronder 143 Belgische adressen. Deze selectie van restaurants bieden een menu van drie gangen van goede kwaliteit voor minder dan 35 €. In de editie van 2014 zijn 23 nieuwe restaurants opgenomen.

 

Een nieuwe trend tekent zich ook in België af: de combinatie van eetgelegenheid met een andere winkel zoals een restaurant waar ook boeken worden verkocht of een wijnhandel waar u ook een hapje kunt eten. "De belangrijkste trend zijn de adressen die zijn gespecialiseerd in wijn en die deze vervolgens combineren met goed eten," aldus Michelin. Een voorbeeld is 'Les Vrais Soudeurs’ in Thuin, dat meer dan tweehonderd verschillende wijnen biedt en deze serveert bij gerechten van uitzonderlijke smaken ingrediënten."

 

Ontdek alle resultaten van de Michelin-gids 2014 België en Luxemburg op de blog van Eating.be.

 

Resto.be

Via de website vindt u een restaurant in België door te zoeken op stad, op naam of 'in de buurt'. Daarnaast kunt u ook de 20 populairste restaurants per provincie raadplegen en restaurants toevoegen aan uw favorieten.

 

App resto.be

Resto.be is ook (in het Nederlands) gratis te downloaden als app via de AppStore.