U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Reisboekje Brussel

Zin om er een weekendje op uit te trekken met het hele gezin? Lees hoe je drie dagen Brussel met je kinderen op een fijne, afwisselende manier invult.

Dag 1: Brussel anders voor het hele gezin

Eerste dag met cultuur en avontuur. In de loop van de dag bezoek je Europa, bekijk je Brussel uit de hoogte en beleef je ontspannende momenten in een tropische omgeving.


© WBT - Thomasblairon.beOchtend:

Jullie dag begint met een wandeling aan de voet van de Vesuvius of de Eifeltoren. In Mini-Europe bekijkt iedereen met veel plezier de beroemdste monumenten van de Europese Unie. Iedereen volgt zijn eigen route en jullie spreken af in Sevilla als de Big Ben luidt.
 

Lunch:

Trek richting het Atomium, universeel symbool van België. Zijn stijl en sfeer zijn zorgvuldig bewaard gebleven. Klaar voor een schattenjacht in de buizen en de bollen? Het eindpunt is in de restaurant-bol met zijn panoramische uitzicht over Brussel.
 

Middag:

Trek jullie zwempak aan en glijd naar hartelust van de glijbaan of drijf op de golven in het tropisch zwembad Oceade. Beleef plezier in het zwembad en geniet van de verrassende waterstralen.

 

Zin in iets lekkers als dessert?

Dag 2: De Brusselse musea zijn méér dan musea

Een dag naar het museum in Brussel, origineel en voor ieder wat wils. Surf naar het portaal "Brussels Museums" van de Brusselse Museumraad voor informatie over de vele musea die Brussel rijk is. Je vindt er een schat aan praktische informatie en je kunt er kiezen waar je heen wilt.

 


© WBT - Thomasblairon.be


Ochtend:

In de ochtend trek je naar een van de belangrijkste musea van Europa op het gebied van strips: het Stripmuseum. Ook het pand in art nouveaustijl maakt dat dit museum over de 9e kunst zo mooi is. Je gaat er op reis in de wereld van stripverhalen, hoe strips zijn ontstaan en je komt er alles te weten over beroemde striphelden als de Smurfen, Kuifje, Guust Flater en die maffe Marsupilami. Een museum voor iedereen die van strips houdt!
 

Lunch:

Als je al een beetje trek begint te krijgen, hoef je je niet te verbazen dat je voeten je naar  Choco-Story Brussels brengen, het vroegere Cacao- en Chocolademuseum. Ontdek er de Xocoatl, de voorloper van onze chocolade. Mis de fascinerende demonstratie van de meester-chocolatier niet en bekijk ook de collectie jurken van... chocolade!
 

Middag:

Leren terwijl je lol hebt, wie wil dat nou niet? Het is de perfecte combinatie als je het Jubelparkmuseum het Koninklijke Museum voor Kunst en Geschiedenis, bezoekt. Daar kun je aan de hand van een serie van spelletjes de verschillende zalen en collecties ontdekken door de vragen en opdrachten op te lossen. Dus kies je spel en je thema uit en laat het avontuur beginnen!
 

Avond:

Een mooi einde van de dag is een familiewandeling in het Jubelpark, een uitgestrekt park dat werd aangelegd ter ere van het 50 jaar jonge Belgie. Er staat een enorme triomfboog die de onafhankelijkheid van het land herdenkt. Als je de gelegenheid hebt, klim dan de vele traptreden naar boven voor een prachtig uitzicht over Brussel.
 


Dag 3: Iguanodons en oude voertuigen: de buren van 'Europa'

In het hart van de Europese Wijk vind je nogal wat bezienswaardigheden. Bewonder een echte iguanodon, een Maserati Mistral Coupé en zijn zusjes, en test je kennis over de Europese Unie.


© WBT - Thomasblairon.beOchtend:

Jullie dag begint in een fantastische wereld waar je kennismaakt met schepsels die je enkel nog maar op tv zag. In het Museum voor Natuurwetenschappen van Brussel - door CNN bestempelt als een van de beste dino-musea ter wereld! - zie je onder andere iguanodons en een Neanderthaler. Er valt heel veel te ontdekken!
 

Nu de zelfrijdende auto geen toekomstmuziek meer is, beleef je zeker veel plezier wanneer je de prachtige exemplaren ziet van de allereerste auto's in Autoworld. Je zult vast versteld staan van de creativiteit en vindingrijkheid van de mechanica onder de motorkap.
 

Middag:

De Europese Instellingen: een onbekende wereld voor de meesten onder ons. Na jullie bezoek aan het Parlamentarium, in het hart van de Europese Wijk, weten jullie er alles over en weet je wat 'Europa' voor jou betekent. Het is een niet te missen (gratis) infocentrum als je deel uit maakt van 'Europa'.
 

Avond:

Sluit je ontdekking van Brussel in schoonheid af en trek naar de Grote Markt. Het is een van de mooiste pleinen ter wereld en behoort tot het Unesco-werelderfgoed. Het plein is prachtig wanneer het 's avonds is verlicht. Vanaf de Grote Markt ben je zo bij de beroemde, kleine grote vriend van de Brusselaars Manneken-Pis... Die wil je natuurlijk nog even zien!
 


© WBT - Thomasblairon.be