U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Omgeving van Waterloo

 

Musee Folon

Als tekenaar, schilder, etser en beeldhouwer was Jean-Michel Folon een veelzijdig kunstenaar. Folon (1934-2005) bood een heldere en poëtische blik op de mensheid. Hij maakte illustraties voor schrijvers als Kafka en Prévert. Hij vervaardigde glas-in-loodramen en muurschilderingen waarvan er één is te zien in het Brusselse metrostation Montgomery. In het kasteel van La Hulpe (ten n.o. van Waterloo) is zijn werk te zien.

 

Hergémuseum

De geestelijk vader van Kuifje en andere striphelden staat centraal in dit museum in Louvain-la-Neuve (ten oosten van Waterloo). Striptekenaar Georges Remi is bekend onder zijn kunstenaarspseudoniem van zijn initialen ‘RG’ (=hergé). Het bijzonder vormgegeven museum ligt in het centrum van de studentenstad en wordt omringd door een park.

 

Walibi in Wavre

Walibi, een van de grootste attractieparken van België, staat garant voor een dag stevige kicks. Naast sensationele attracties als Vampier, Dalton terror of weerwolf is er voor de allerkleinsten het speelparadijs Mini Walibi Land. Walibi is te combineren met watervertier in Aqualibi: diverse zwembaden, glijbanen, reuzebubbelbaden en waterspeelplekken.

 

Golfen

In de omgeving van Waterloo liggen diverse golfbanen binnen berijdbare afstand.

 

Abdij in Villers la Ville

Tussen Waterloo en Charleroi ligt de 13de-eeuwse abdij in Villers la Ville. De begroeide overblijfselen van het klooster maken door hun afmetingen indruk. De abdij organiseert activiteiten voor een breed publiek: thematische rondleidingen, een ontdekkingsparcours voor het gezin, animatie, openluchtvoorstellingen en wandelingen in de omgeving.

 

Kasteel van Seneffe

Tussen Waterloo en Charleroi en iets ten noordwesten van Charleroi ligt het kasteel van Seneffe. In de vroegere lusthof is een prachtige collectie edelsmeedkunst te zien. De zalen zijn rijk ingericht. Ook in de tuin en het park kunt u rondwandelen. Het 'chateau de plaisir' is een echt gezinsuitje: voor kinderen zijn er speciale rondleidingen. U kunt er ook in stijl lunchen of op zon- en feestdagen een proeverij bijwonen.

 

Hellend vlak van Ronquieres

In de provincie Henegouwen zijn de scheepsliften (of hellend vlak) beroemde bouwwerken die de hoogteverschillen voor schepen overbruggen in plaats van sluizen. Er zijn er meerdere. In het kanaal van Charleroi naar Brussel kunt u een kijkje nemen bij de scheepslift van Ronquières. Deze lift bestaat uit twee bakken die over een lengte van bijna 1500 meter een hoogteverschil van 68 meter overbruggen. Het hellend vlak is indrukwekkend: door de reusachtige afmetingen in het landschap én door de techniek.