U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

De navigatielinks overslaan
Zien & Doen
© OPT / Snapshot - Jens Snap
Omgeving
© LAURA RANDOLFI
Accommodatie
© OPT / J.P. Rémy
Toeristenbureau
© OPT / J.P. Rémy

Omgeving van Luik

 

Luik (Liège) wordt ook wel de Vurige Stede genoemd. De naam is een verwijzing naar de industriën van vroeger waarmee de stad welvarend is geworden. De industriën zorgen voor musea die u vandaag de dag kunt bezoeken en er is nog veel meer te zien in de omgeving.

 

Blegny-Mijn in Blegny

Op 31 maart 1980 verliet het laatste kolenkarretje de mijn bij Blegny, even ten zuiden van Maastricht. In hetzelfde jaar konden de eerste bezoekers er kennismaken hoe het er in een steenkoolmijn aan toe ging. Nu wordt u er rondgeleid door oud-mijnwerkers. Het is de enige mijn in Europa waar dit mogelijk is!

Wilt u niet afdalen in de ondergrondse galerijen dan is er het Mijnmuseum over acht eeuwen steenkoolwinning en het leven van de mijnwerkers. Inmiddels staat de mijn, samen met drie andere mijnen elders in Franstalig België, op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Bij de Blegny-mijn zijn camperplaatsen (voorzien van water en elektriciteit) waar u een nacht mag verblijven. Ook zijn er e-bikes te huur.


Alle informatie over Blegny-Mijn, belangrijke mijnsite en Unesco-werelderfgoed (BLEGNY)

 

Kristalfabriek in Seraing

De Cristallerie de Val Saint Lambert is nog steeds actief sinds de oprichting in 1826. In de bloeiperiode werkten er meer dan vijfduizend mensen. U ziet er glasblazers die kristallen voorwerpen vervaardigen. Het bijzondere van het kristal is de bewerking en de versiering ervan. De kristalfabriek ligt aan de Vuurroute die langs verschillende bezienswaardigheden over ambachten en industriën van weleer voert.
Alle informatie over CRISTAL DISCOVERY van het kasteel van Val Saint Lambert (SERAING)
Route van het Vuur

 

Fort van Huy

Tussen Namen en Luik ligt Huy, een plaats met een aangenaam centrum en een mooi fort. De citadel herbergt een verzetsmuseum en ligt op een strategische plek aan de Maas die u via een kabelbaan bereikt.
Alles over Fort van Hoei, nationaal herdenkingsmonument van het verzet (HUY)

 

Grotten van Remouchamps

Al sinds 1912 bezoeken mensen de Grotten van Remouchamps! U daalt af naar een zaal die zo'n achtduizend jaar geleden werd bewoond en wandelt naar de enorme zaal die dan ook de Kathedraal wordt genoemd. De gids wijst u op de bijzondere kalkafzettingen. Vervolgens vaart t u in een bootje over de ondergrondse rivier. Uw bezoek aan de grotten kunt u combineren met een kijkje in het Safaripark Le Monde Sauvage.
Alles over Grotten van Remouchamps (SOUGNE-REMOUCHAMPS)
Alles over Dierenpark Safaripark Monde Sauvage in Aywaille (AYWAILLE)

 

Kasteel van Modave

Het barokke kasteel van Modave is gebouwd op een rotskaap. De zalen zijn rijk gedecoreerd met onder andere Brusselse wandkleden en schilderijen en 18de-eeuwse meubels. Rondom ligt een natuurreservaat.
Alles over Kasteel van Modave (MODAVE)

 

Museum van Prehistorie in Flémalle

Beleef het leven in de prehistorie in het zuidne van België en kruip in de huid van een voorouder uit die periode. Het experimentendorp laat zien hoe zij leefden. Ook de archeologische vindplaats van de Grot van Ramioul met kalksteenafzettingen is te bezoeken.
Alles over Prehistosite van Ramioul (FLEMALLE)

 

Source O Rama in Chaudfontaine

Het interactieve watermuseum Source O Rama gaat helemaal over het thema 'water'. Met moderne technieken als 4D leert u er alles over de eeuwigdurende kringloop van water: van regen tot bron. Chaudfontaine met zijn bronnen is daar de uitgelezen plek voor.
Alles over Source O Rama, Ontdekkingscentrum bronwater (CHAUDFONTAINE)