U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Omgeving Spa

 

In de bossen van Spa en omgeving zijn diverse fiets- en wandelroutes uitgezet. Kaarten en routebeschrijvingen zijn verkrijgbaar bij het toeristenbureau van Spa. Bekijk ook onze speciale wandelpagina.

Toeristenbureau Spa

 

Abdij van Stavelot

De abdij ligt ten zuiden van Spa en herbergt drie musea: het Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps waar een collectie bijzondere auto's is te bewonderen en er natuurlijk wordt verteld over het beroemde circuit. Daarnaast vindt u er het Historisch Museum van het Prinsdom Stavelot-Malmedy over de geschiedenis van dit gebied. Tot slot is er het Museum Guillaume Apollinaire dat aan de dichter is gewijd.

De Abdij van Stavelot - Espaces Tourisme et Culture ASBL

 

Malmundarium in Malmedy

Het oude klooster naast de kathedraal in hartje Malmedy is tot Malmundarium omgevormd. De bezoeker ontdekt er het heden en het verleden van Malmedy en de regio te ontdekken. Er is aandacht voor kunst, carnaval, leerlooien, papier maken en de schatten van de kathedraal.

Het Malmundarium

 

Coo en Plopsacoo

Vlakbij Stavelot (ten zuiden van Spa) liggen de watervallen van Coo, ooit het werk van monniken en nu een bruisende waterpartij waar veel bezoekers op af komen. Voor kinderen is er het pretpark Plopsacoo waar Kabouter Plop het bekende gezicht van is. U betaalt geen entreegeld maar een bedrag per attractie.

Attractiepark Plopsa Coo, fun en plezier voor het hele gezin

 

Forestia

Op zo'n 8 kilometer van Spa ligt in de gemeente Theux het park Forestia. Een gedeelte is gereserveerd voor de dieren uit de streek die er in semi-vrijheid leven. Daarnaast kunt u er letterlijk 'de boom in': in de bomen is een klimparcours met spannende tourladders, apenbruggen en dergelijke uitgezet. Ook is er een uitdagende speeltuin.

FORESTIA, Dierenpark en Avonturenparcours

 

Grotten van Remouchamps

Al sinds 1912 bezoeken mensen de Grotten van Remouchamps! U daalt af naar een zaal die zo'n achtduizend jaar geleden werd bewoond. U wandelt naar de enorme zaal die dan ook de Kathedraal wordt genoemd. De gids wijst u op de bijzondere kalkafzettingen. Vervolgens vaart u in een bootje over de ondergrondse rivier. Uw bezoek aan de grotten kunt u combineren met een kijkje in het Safaripark Le Monde Sauvage.

Grotten van Remouchamps
Dierenpark Safaripark Monde Sauvage in Aywaille

 

Kasteel van Franchimont

De ruïnes van het kasteel van Franchimont (zo'n 8 km ten noordwesten van Spa) imponeren door de ligging op een heuvel. De middeleeuwse burcht wordt omringd door een 16de-eeuwse artilleriewal en heeft een spannend ondergronds gangenstelsel.

Kasteel van Franchimont

 

Wolmuseum en Huis van het Water in Verviers

Ten noorden van Spa ligt de levendige plaats Verviers. Vroeger was de stad het centrum van de wolproductie. Een museum is gewijd aan de wolindustrie. Een mooie aanvulling op dit uitstapje is het Huis van het Water waar de belangrijke rol van water voor de stad Verviers uit de doeken wordt gedaan.

Toeristisch wolcentrum
Huis van het water

 

Source O Rama in Chaudfontaine

Het interactieve watermuseum Source O Rama gaat helemaal over het thema 'water'. Met moderne technieken als 4D leert u er alles over de eeuwigdurende kringloop van water: van regen tot bron. Chaudfontaine met zijn bronnen is daar de uitgelezen plek voor.

Source O Rama, Ontdekkingscentrum bronwater