U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Omgeving Namen

 

Een rondje rondom de stad Namen biedt diverse mogelijkheden voor uitstapjes. De omgeving van de Waalse hoofdstad wordt het Land van de Valleien genoemd. De Ardennen beginnen er: dat betekent er op uit gaan in de natuur! En natuurlijk ook cultuur snuiven én genieten van heerlijke streekproducten. In België is het leven onlosmakelijk verbonden met culinair genieten.

 

Actief

De omgeving verkennen met een railbike is fietsen op een voormalige spoorweg. Dat kan tussen Namen en Dinant. Er zijn een paar trajecten die u kunt afleggen in de mooie vallei van Molignée. Onder andere naar de adbij van Maredsous.

De spoorwegfietsen van La Molignée

 

Wandelen

Bekijk onze speciale wandelpagina.

 

Fietsen en mountainbiken

In de omgeving van Namen kunt u er prima op uit trekken, aan  uitgezette routes geen gebrek. Het Maison de Tourisme verkoopt kaarten met fiets- en mountainbikeroutes. Deze zeer gedetaileerde NGI-kaarten zijn online verkrijgbaar via de website Brochures van Maison de Tourisme in Namen.

 

Ravel-routes

Namen ligt op een kruispunt van twee Ravel-routes. Dit zijn routes op voormalige jaagpaden en spoorlijnen die nu zijn verhard. Alleen ongemotoriseerd verkeer is er toegestaan. Voor wandelaars, fietsers en ruiters zijn het de rustige wegen om gebruik van te maken! Het Ravel-netwerk zorgt dat u tussen Namen en Dinant ongestoord kunt fietsen. Zelfs vanuit Luik is Namen bereikbaar. Voor meer info en een kaart met de Ravel-routes kunt u terecht op de Franstalige website Ravel-routes en bij tourismegps.be (zie hieronder).

 

Routes downloaden

Op Tourismegps.be zijn tochten in Zuid-België gratis te downloaden. De website heeft een goede zoekfunctie en uitgebreide mogelijkheden voor downloads: van routeboek tot bestand voor uw navigatiesysteem. Zowel voor fietsers, wandelaars, ruiters, automobilisten als motorrijders.
Actieve routes van Tourisme GPS

 

Abdij van Maredsous

De abij dateert van 1872 en is nog volop in bedrijf. De monniken leven er volgens de Benedictijner regels. Zij beheren onder andere een bibliotheek en een ontvangstruimte waar abdijproducten te koop zijn als het bier en de kaas. In het grote complex zijn tevens mensen welkom voor een verblijf, bijvoorbeeld een retraite.

De abdij van Maredsous en het onthaalcentrum St.-Joseph, Dennée

 

Abdij van Floreffe

Een van de mooiste monumenten is de 12de-eeuwse abdij van Floreffe. Een rondleiding laat u de mooie ruimtes zien, waaronder het geschilderde plafond in de bibliotheek en de gewelven onder de kerk. Proef in de abdijmolen de streekproducten, onder andere het bier dat de naam van de abdij draagt.

Abdij van Floreffe

 

Tuinen van Annevoie

De kasteeltuinen van Annevoie zijn een begrip in België. Bijzonder zijn de vele fonteinen en watervallen. In het ruim opgezette park is het genieten van romantische barok. Strikte Franse symmetrie versmelt er met Engelse landschapsstijl en Italiaanse charme van waterwerken en fonteinen.

Tuinen van Annevoie, tussen Namen en Dinant

 

Grootste brocantemarkt van België

In Temploux vindt elk jaar de grootste brocantemarkt van België plaats. In de tweede helft van augustus is Temploux twee dagen lang geheel gevuld met tweedehandsspullen. Ook 's avonds gaat de markt door.

Internationale brocantemarkt van Temploux