U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

De navigatielinks overslaan
Zien & Doen
© OPT / Snapshot - Jens Snap
Omgeving
© OPT / JL Felmal
Evenementen
© OPT / J.P. Rémy
Accommodatie
© OPT / J.P. Rémy
Toeristenbureau
© www.wandermagazin.de

Omgeving La Roche-en-Ardenne

 

Wandelen

Wandelen langs de Ourthe is geweldig. Ten zuiden van La Roche maakt de rivier flinke lussen. Langs de oever zijn beverdammen te zien, enorme bouwwerken van bomen en takken. Ook zijn er (vanuit Nadrin) wandelingen te maken naar een paar prachtige uitzichtpunten hoog biven de rivier en met uitzicht op de beboste heuvels. Onder andere het uitzichtpunt van Le Hérou en die van Le Cheslé zijn echte aanraders.

Meer over wandelen? Bekijk dan onze speciale wandelpagina.

 

Natuurpark Chlorophylle

In Dochamps (ten zuidoosten van Durbuy en ten noorden van La Roche) ligt een avontuurlijk bospark waar (grote) kinderen zich kunnen uitleven. Spectaculair is de wandeling via een loopbrug op vijftien meter hoogte langs de boomtoppen. Ook is er een grote speeltuin, natuurlijk van hout gemaakt! Tijdensde wandeling door het bos steekt iedereen er nog wat van op dank zij de informatieve panelen.

Alle informatie over het Natuurpark Chlorophylle

 

Grotten van Hotton

De grotten van Hotton zijn gevormd door de eeuwenlange werking van rivierwater. U daalt af naar een enorme zaal waarin vele stalagmieten en stalagtieten in diverse kleuren zijn te bewonderen.

Alle informatie over de Grotten van Hotton

 

Houffalize

 

Houffalize is verbonden met mountainbiken. De steile rotsen en heuvels is het terrein waar liefhebbers voor vele bewegwijzerde en niet-bewegwijzerde routes kunnen kiezen. Met de organisatie van een ronde voor de wereldkampioenschappen en van diverse mountainbike-evenementen als Roc d’Ardenne en de Chouffe Marathon is de plaats bekend als ‘hoofdstad van het Belgische mtb’ geworden.

Meer over Houffalize

 

Houtopia

Een educatief en speels park in Houffalize rondom het thema de Rechten van het kind. Binnen zijn een multimediaspektakel en een ontdekkinsgruimte te bezoeken; buiten wacht de ruim opgezette speeltuin in de Ourthe-vallei.

Alle informatie over Houtopia: recreatiepark rond kinderrechten in Houffalize

 

La Chouffe brouwerij
Vlakbij Houffalize ligt de brouwerij van La Chouffe waar alle verschillende bieren zijn uit te proberen.
Alle informatie over de Brouwerij van Achouffe, volg de kabouter