U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Omgeving Durbuy

 

Grotten van Hotton

De grotten van Hotton zijn gevormd door de eeuwenlange werking van rivierwater. U daalt af naar een enorme zaal waarin vele stalagmieten en stalagtieten in diverse kleuren zijn te bewonderen.

Alle informatie over de Grotten van Hotton

 

Markt La Petite Batte in Bomal

Van Pasen tot november wordt er in Bomal elke zondagochtend een uitgebreide markt gehouden. Het is dé ontmoetingsplaats voor iedereen uit de omgeving. Langs de sfeervolle kades van de Ourthe en de Aisne is de markt met verse (streek)producten te vinden. De brocante en antiekmarkt is in een overdekt gedeelte in de hal van het Centre d'Animation Touristique.
 

Alle informatie over La petite Batte

 

Natuurpark Chlorophylle

In Dochamps (ten zuidoosten van Durbuy en ten noorden van La Roche) ligt een avontuurlijk bospark waar (grote) kinderen zich kunnen uitleven. Spectaculair is de wandeling via een loopbrug op vijftien meter hoogte langs de boomtoppen. Ook is er een grote speeltuin, natuurlijk van hout gemaakt! Tijdensde wandeling door het bos steekt iedereen er nog wat van op dank zij de informatieve panelen.

Alle informatie over het Natuurpark Chlorophylle

 

Museum van het Ardennenoffensief

La Roche-en-Ardenne ligt vlakbij Durbuy en een bezoek aan deze levendige plaats is niet compleet zonder een bezoek aan het Museum van het Ardennenoffensief. In het grote museum zijn 120 poppen in Amerikaanse, Engelse, Duitse en Schotse uitrusting te zien. Ook zijn er vele voorwerpen die op het slagveld zijn gevonden te zien.

Alle informatie over het Museum van de Slag om de Ardennen

 

Labyrint in Barvaux

Elk jaar is er van begin juli tot en met september een maïslabyrint in Barvaux-sur-Ourthe. steeds is er een nieuw ontwerp, eerder waren het Alice in Wonderland en Kuifje het thema. De route wordt extra spannend gemaakt met spelletjes, grappen en leerzame zaken. Ook komt u tussen de hoge hagen van maïs (soms wel 2,5 meter!) acteurs tegen.
 

Verdwaal in Het Labyrint van Durbuy een buitengewoon attractiepark

 

Wéris

Wéris is een van de 'Mooiste dorpen van Wallonië'. In het traditioneel ogende dorpje staan de vakwerkhuizen er vredig bij. Ontdek de charme tijdens een wandeling door de straten, stegen en paden. Bijzonder zijn twee dolmen en een stuk of twinig menhirs. In de buurt ervan zijn resten gevonden waaruit blijkt dat er in de 3de eeuw al mensen woonden.

Alle informatie over Wéris - Een van de mooiste dorpjes van Wallonië en het Megalietensite en Megalietenmuseum van Wéris