U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Omgeving Dinant

 

Tuinen van Annevoie

De kasteeltuinen van Annevoie zijn een begrip in België. Bijzonder zijn de vele fonteinen en watervallen. In het ruim opgezette park is het genieten van romantische barok. Strikte Franse symmetrie versmelt er met Engelse landschapsstijl en Italiaanse charme van waterwerken en fonteinen.

Alle informatie over de Tuinen van Annevoie, tussen Namen en Dinant

 

Abdij van Maredsous

De abij dateert van 1872 en is nog volop in bedrijf. De monniken leven er volgens de Benedictijner regels. Zij beheren onder andere een bibliotheek en een ontvangstruimte waar abdijproducten te koop zijn als het bier en de kaas. In het grote complex zijn tevens mensen welkom voor een verblijf, bijvoorbeeld een retraite.

Alle informatie over de De abdij van Maredsous en het onthaalcentrum St.-Joseph, Dennée
 

Abdij van Leffe

Vermaard om het bier dat we ook in Nederland kennen, is de naam van de adbij ermee verbonden. Er wordt geen bier gebrouwen maar de abdij zelf is wel te bezoeken in de zomermaanden.

Alle informatie over de Abdij Notre-Dame van Leffe

 

Brasserie du Bocq

Familie Belot richtte in 1858 de brasserie du Bocq op. Inmiddels brouwt de 6de generatie er traditionele bieren. Zij zijn gespecialiseerd in de productie van speciale bieren op hoge gisting met hergisting in de fles. De brouwerij is met een rondleiding te bezoeken waarbij u aan het einde een biertje krijgt aangeboden. Brouwerij du Bocq ligt in het dorpje Purnode tussen Namen en Dinant.

Alle informatie over de Brasserie du Bocq

 

Grot la Merveilleuse

Ten zuiden van de Maas liggen de stalacmieten en stalagtieten van de grot La Merveilleuse. Een boeiend uitstapje voor het hele gezin.

Alle informatie over de Grot van Dinant "La Merveilleuse"

 

Kajakken

Vanuit Anseremme aan de Lesse-rivier, ten zuiden van Dinant, kunt u kajakken. De Lesse meandert langs kastelen, natuurparken, prehistorische grotten en statige rotsen. Er worden zowel lange als korte tochten aangeboden. Ook is het mogelijk het kajakken te combineren met een andere activiteit, zoals een fiets- of mountainbiketocht, een brouwerijbezoek of een spelletje paint-ball.

Gele kajaks Libert - Afvaart van de Lesse
Dinant Evasion: afvaart van de Lesse met een kajak

 

Grotten van Han

Een van de beroemdste bezienswaardigheden in de Ardennen vormen de Grotten van Han in Han-sur-Lesse in de vallei van de gelijknamige rivier. U bezoekt de grot een trein of te voet. U komt door galerijen en langs indrukwekkend grote zalen waar u grillig gevormde kalkafzettingen ziet. Op hetzelfde domein zijn het Wildpark met twintig diersoorten en de 3D-attractie Speleogame te bezoeken. Ook is er in een museum de verzameling archeologische vondsten te zien, want onze voorouders gebruikten de grotten als 'woning'.

Alle informatie over het Domein van de Grotten van Han, Grot in Han-sur-Lesse
 

Klimmen Freijr

De Rochers de Freijr vormen het grootste en belangrijkste klimmassief van België. De site telt meer dan 600 routes in verschillende moeilijkheidsgraden maar is alleen toegankelijk voor klimmers die lid zijn van een door deze club erkende vereniging.
Klimmen in Freijr

 

Kasteel van Freijr en kasteel van Vêves

Rond Dinant zijn mooie kastelen te vinden. Onder andere het renaissancekasteel van Freijr op de oever van de Maas, ook vermaard om de bijzondere tuin in geometrische stijl. Het kasteel van Vêves met vijf ranke torens is ook van binnen de moeite waard. Het is een van de mooiste feodale kastelen van de Ardennen en alle zalen en kamers zijn volledig ingericht met meubels en collecties. Het nabijgelegen dorpje Celles is een van de mooiste dorpen van Wallonië. Beide kastelen liggen ten zuiden van Dinant.

Alle informatie over het Het kasteel en de tuinen van Freÿr sur Meuse en het Kasteel van Celles-Vêves