U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Omgeving Bouillon

 

Stoere forten

Bouillon is omringd door interessante plekjes. Neem nu het stoere fort van Sedan, net over de grens met Frankrijk. Het middeleeuwse fort is een van de grootste Frankrijk en vormt een mooie combinatie met de burcht van Bouillon.
Forten van Sedan en van Bouillon

 

Beroemde plekken in de buurt

Een rondtocht in de buurt van Bouillon, wandelend of met de auto, brengt u naar mooie uitzichtpunten en rotsen met bijzondere namen. Een mooi uitzicht is de Tombeau du Géant waar de Semois-rivier een lus maakt. Ook zijn er steenformaties met mystieke namen die ze te danken hebben aan de vorm of de legende die er aan is verbonden.
Uitzichtpunten rondom Bouillon

 

Wandelen rondom Bouillon

Bekijk onze speciale pagina over wandelen in de omgeving van Bouillon.

 

Sporten rondom Bouillon

Kajakken, klimmen en abseilen, mountainbiken en fietsen... er zijn volop mogelijkheden om lekker actief te zijn. Kijk voor een overzicht van mogelijkheden en aanbieders op
Sporten in Bouillon

 

Abdij van Orval

In de abdij van Orval bij Villers-devant-Orval maken de monniken nog steeds bier, kaas en brood. Het trappistenklooster van Orval is een groot complex waarvan de abdijkerk en de resten van de bijgebouwen zijn te bezoeken. Er is ook een winkel waar de abdijproducten worden verkocht, onder andere het bekende trappistenbier in de kegelvormige fles. De bierbrouwerij is niet open voor publiek. Mensen die een moment van bezinning willen, kunnen in het klooster verblijven.
Abdij van Orval

 

Euro Space Center

Even astronaut spelen, een raket bouwen of een Space Shuttle op ware grootte zien? Weten in wat voor een ruimte astronauten verblijven? In het Euro Space Center kunt u aansluiten bij rondleidingen waar u het allemaal kunt beleven. Kijk op de website voor extra activiteiten in dit informatieve ruimtevaartcentrum.

Alle informatie over het Euro Space Center: de ruimte-Odyssee in Transinne

 

Saint-Hubert

De Europese hoofdstad van jacht is Saint-Hubert. Maar ook wie daar geen band mee heeft is de plaats en de omgeving interessant door onder andere de basiliek die wat grootte en sierlijkheid betreft verbaast. In de omgeving zijn er activiteiten te ondernemen als mountainbiken, paardrijden of een van de uitgezette wandelingen volgen.

Alle informatie over het Huis voor Toerisme van Le Pays de Saint-Hubert

 

Klokken- en carillonmuseum in Tellin

In Tellin was een van de belangrijkste klokkengieterijen te vinden. Van 1830 tot 1970 produceerden de klokkenmakers honderden klokken, uurwerken en torenhanen. Voorbeelden zijn in het museum te zien evenals een film over de klokkengieterij.

Alle informatie over het Klokken- en beiaardmuseum

 

Museum van de Kelten in Libramont-Chevigny

Museum over de beschaving van de Kelten en de Galliërs waar onder meer voorwerpen en een heuse strijdwagen zijn te zien.

Meer weten over het Keltenmuseum