U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Namen en het Maasdal

 

Kastelen, abdijen en tuinen

 

In de provincie Namen in het zuidwestelijke deel van de Ardennen stroomt de Maas door een van de mooiste gedeeltes van het land. Dit deel van de Ardennen heeft een heel eigen karakter met hellende kliffen en plaatsjes die sfeervol aan de rivier liggen. De Maas herbergt aan weerszijden statige huizen en kasteeltjes en stroomt door verstilde natuurgebieden als Molignee met kloosters en de mystieke ruïne van Montaigle. De stad Namen, hoofdstad van Wallonië, is een bezienswaardige plaats met een gezellig stadscentrum vol mooie winkels en verleidelijke banketbakkers en terrasjes. Een van de mooiste bezienswaardigheden is het kasteel van Annevoie. De tuinen in Franse stijl en Italiaanse en Engelse nuances zijn voorzien van een vernuftig watersysteem. Het systeem maakt gebruik van de natuurlijke hoogteverschille en voorziet fonteinen en watervalletjes van voldoende waterdruk.

 

De provincie Waals-Brabant – net onder Brussel – herbergt bijzondere culturele parels. De Romantiek is terug te zien in de collegiale kerk van Nivelles en de gotiek is te herkennen in de ruïnes van Villers-la-Ville. Een belangrijke wending in de Europese geschiedenis vond plaats op het slagveld bij Waterloo waar Napoleon in 1815 definitief werd verslagen. Voor wandelaars die hier op stap gaan, betekent dat bijna elke route door prachtige bossen en langs culturele wandelbestemmingen gaan.

 

Verder naar het westen ligt de provincie Hainaut of Henegouwen, een onontdekte regio met een grote verscheidenheid aan natuurschoon, industrieel erfgoed en architectonische schatten. U kunt uw wandelingen er gemakkelijk afwisselen met een cultureel uitstapje, bijvoorbeeld met een boottocht op het Canal du Centre langs de scheepsliften die door hun ingenieuze techniek op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Ook de klokkentoren van Mons staat op deze beroemde lijst. Sowieso is Mons (Bergen) een bezoek waard: de stad is Culturele hoofdstad van Europa in 2015! Reden te meer om uw wandelwensen eens in deze regio uit de laten komen.