U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Muziek in Brussel

Muzikale smeltkroes


U houdt van klassiek? Dan neem ik u mee naar de Rondleiding in de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel (BRUXELLES), een van de drukst bezochte operahuizen van Europa.

En over klassiekers gesproken: "Otello", "Parsifal" en "Orfeus" krijgen er samen met tal van andere beroemde werken een ereplaats op het podium. Aan klassieke dans al evenmin gebrek. En dan zijn er uiteraard nog de klassieke concerten in het kader van 70 jaar Filharmonisch Orkest van Brussel. Bach, Händel en Debussy zijn slechts enkele van de grote componisten wier muziek het Muntpubliek weet te bekoren, samen met minder bekende stukken en andere muziekgenres.

Het hele jaar door loopt er in Brussel altijd wel ergens een muziekfestival. Zo heeft het prestigieuze KLARAFESTIVAL - Festival van Vlaanderen - Brussel (BRUXELLES) ongeveer 300 opvoeringen te bieden, en niet alleen in de hoofdstad. Ook het programma van het Festival van Wallonië (WALLONIE) blijkt elk jaar opnieuw erg vindingrijk.

Vergeet voorts niet een bezoek te brengen aan ARS MUSICA - Biënnale voor hedendaagse muziek (BRUXELLES), het festival voor hedendaagse muziek dat vooral fascineert door zijn gedurfde vernieuwing.

Als de kat van huis is


…dansen de muzen. Het hoeft zelfs niet in de concertzaal. De Brusselse straat is net zo goed. Tussen fanfares en volksfeesten, zet ze straten en parken in rep en roer met de syncopische ritmes van de jazz. In de maand mei veroveren swing en blues de muzikale harten tijdens de De Brussels Jazz Marathon (BRUXELLES) en op het Festival Couleur Café 2017 in Brussel (BRUXELLES) swingt iedereen op etnische muziek.

Bij de metro-ingangen, op een terrasje, of in open lucht? Moet kunnen. Want Brussel sprankelt en bruist en brengt me in een feestelijke stemming. Jazz Erop Los!