U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Mooiste dorpen van Wallonië


Les Plus Beaux Villages de Wallonie
© asbl PBVW

Waar u ook toert in Wallonië, u kunt een zeshoekig bord tegenkomen. U bent in de buurt van een van de 'mooiste dorpjes van Wallonië'. Meer dan twintig dorpen in het zuiden van België dragen deze titel.

 

 

Landelijk en karakteristiek
Stuk voor stuk bezienswaardige zijn de 'beaux villages' dorpen waar de tijd geen vat op heeft of zal hebben dankzij hun beschermde status. De dorpen voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo zijn ze landelijk gelegen, hebben ze een karakteristiek dorpsgezicht en één of meer historische monumenten. De huizen zijn gebouwd in de stijl van de streek. De muren zijn opgetrokken uit natuursteen, de dakpannen van Ardense leisteen. Het ene dorp heeft een eeuwenoude wasplaats, het andere een Romaans kerkje of een imposante kasteelboerderij.


Veel dorpjes hebben een ambachtelijke specialiteit zoals het sinaasappelaperitief Florange, de sterke Hervekaas, het blonde St. Hadelin-bier en zelfs een eigen witte wijn Cuvée de la Gaume.

 

Vanuit vrijwel elk dorp vertrekken bewegwijzerde (korte) wandelingen om u de mooiste en meest bijzondere plekken te laten zien.

 

Terug naar de introductie van Wallonië

 

Ontdek alle dorpen via onderstaande kaart of ga direct naar de website van de dorpen.

Klik op een symbool voor extra informatie

 

App Beaux Villages

De app Beaux Villages is in het Nederlands beschikbaar en gratis te downloaden via de App-store en Google-play.

 

Ligging