U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Mons

De stad Mons (Bergen) was in 2015 Culturele hoofdstad van Europa.


Het culturele jaar lijkt nog steeds niet afgelopen want Mons blijft een creatief stadje met een goedgevulde uitagenda en veel gezelligheid. Natuurlijk trekken de gezellige Grote Markt en winkelstraten, fijne restaurantjes en uitnodigende terrassen mensen van Mons zelf en daarbuiten.

 


Voorstelling
 
De stad Mons (Bergen) is een mooi stadje in het zuiden van België nabij de grens met Frankrijk. een aanrader als je van gezellige Belgische steden met een Grote Markt houdt!
Agenda
 
Van het spetterende openingsfeest tot de unieke tentoonstellingen over Van Gogh en Verlaine. Ontdek de niet te missen evenementen van Mons 2015, Culturele Hoofdstad van Europa.
Bezoeken
 
Mons, kunst- en cultuurstad, telt drie meesterwerken die tot het Unesco werelderfgoed behoren. Daarnaast openen vijf nieuwe musea dit jaar hun deuren in Mons.
Logeren
 
Reserveer een hotel, vakantiehuis (gîte) of chambre d'hôte (b&b) en neem deel aan het grote feest Mons 2015, Culturele hoofdstad van Europa.
Mobiliteit
 
Mons heeft als provinciestad een regionale functie. De stad is zowel met de fiets als te voet prima te verkennen. Mons ligt op 56 km van Brussel en op 275 km van Amsterdam.
Groepen
 
2015. Wij bezoeken Mons in een groep. En jij? Ontdek de activiteiten en producten die speciaal voor groepen zijn ontwikkeld ter gelegenheid van Mons 2015, Culturele hoofdstad van Europa.
Brochures
 
Ontdek en download de brochures over Mons 2015. Behalve inhoudelijke informatie over events en tentoonstellingen, geven de gidsen ook praktische tips.
Video's
 
Mons barst van de culturele, artistieke en culinaire activiteiten. Bekijk de clips van '2015. Ik ben van Mons. En jij?' van Mons2015. De Culturele hoofdstad van Europa sprankelt van creatieve energie.
Apps
 
Neem Mons 2015 overal met je mee dankzij de officiële en gratis app van Mons 2015.