U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Mensen met verminderde mobiliteit

 

Of een bezienswaardigheid als een museum toegankelijk is voor mindervaliden, mensen die minder mobiel zijn of mensen met een handicap staat op deze website vermeld met een pictogram bij de beschijvingen van de bezienswaardigheid. Zie bijvoorbeeld Jubelparkmuseum - Koninklijke musea voor Kunst en Geschiedenis (BRUXELLES).

Ook de website van Access-i geeft veel informatie over toegankelijkheid van gebouwen, bezienswaardigheden en accommodaties.

 

Toegankelijkheid Brussel

De informatie over Brussel voor mensen met een beperkte mobilitiet is goed bekend en is online beschikbaar. Zo is er een toeristische online gids voor onder andere gehandicapten: Portal Brussel voor mensen met een beperkte mobiliteit.

 

Brussel in een rolstoel: Rolstoelplan Brussel

Is Brussel een toegankelijke stad voor mensen in een rolstoel? Het rolstoelplan geeft antwoord op deze vraag. Het boekje is samengesteld door jonge Brusselaars die afhankelijk zijn van hun rolstoel. De gids geeft een overzicht van musea, theaters, bioscopen, cafés en (betaalbare) restaurants in de binnenstad die redelijk tot goed toegankelijk zijn. Bovendien helpt het gekleurde stratenplan om een route te kiezen, welke trottoirs goed begaanbaar zijn en welke straten u beter kunt mijden.

Gratis download:

Rolstoelplan Brussel

Of bestel het boekje via de mail: info@vfg.be.

Facebook: Brussel in een rolstoel.

 

Indicatie voor mensen met een beperking: de indice passe-partout

U zit in een rolstoel, hebt een rollator of wandelstok nodig, bent doof of slechtziend en u hebt uw blindengeleidehond aan uw zijde. De Indice Passe-Partout helpt u activiteiten te vinden die voor u toegankelijk zijn.

 

De Indice Passe-Partout geeft aan of een gebouw dat is opengesteld voor publiek, toegankelijk is. Het symbool is een sleutel met zes pictogrammen die elk een beperking weergeven. Onder elk pictogram staat een waarde die kan variëren van 0 tot 9. Die waarde toont de mate van toegankelijkheid van het gebouw aan voor die beperking.

 

De vermelde beperkingen zijn:

  • Rolstoelgebruiker
  • Rolstoelgebruiker met begeleidend persoon
  • Iemand die moeilijk ter been is
  • Slechtziende
  • Slechthorende
  • Communicatiemoeilijkheden

 

Informatie vindt u ook op de website van GAMAH, Belangenbehartiger voor een Betere Toegankelijkheid voor Andersvalide Personen in het dagelijkse leven.
Belangenbehartiger voor mensen met een beperking (Franstalig)

 

Terug naar introductiepagina Praktisch.