U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Louizalaan

 

Parijs heeft de Champs Elysées, Barcelona de Ramblas, New York Fifth Avenue en Brussel de Louizalaan en de Waterloolaan. In de 19de eeuw kregen grote steden echte pronklanen. De Belgische koning Leopold de Tweede volgde dat voorbeeld en noemde zijn nieuwe laan naar zijn oudste dochter. Deze Louizalaan werd door beroemde ontwerpers ingevuld. Majestueuze herenhuizen staan zij aan zij langs de brede straat. Enkele ervan zijn gebouwd door art-nouveau architect Victor Horta.

 

Grandeur op de Louizalaan

De Louizalaan zijn de chique merken te vinden met elegante en stijlvolle collecties. Naast kleding zijn er de betere interieurwinkels te vinden. Ook de beroemde chocalatiers hebben er hun vestiging, evenals een bekend koffiemerk. Behalve (de beroemde en grote) internationale merken zijn ook Belgische merken goed vertegenwoordigd.

 

Waterloolaan

Tegenover de Gulden Vlieslaan - onthoud dat de grote Brusselse boulevards aan weerszijden een verschillende naam hebben - ligt de Waterloolaan, waar de grootste modehuizen hun winkels laten schitteren. Je vindt er onder meer Gucci, Giorgio Armani, Chanel, Christian Dior en Louis Vuitton.