U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

LGBT

 

Strategisch gelegen in de roze driehoek Parijs – Amsterdam – Keulen is Brussel als citytrip bestemming voor holebi een echte verrassing. Brussel biedt mooie historische architectuur en huizen in art nouveau stijl, toonaangevende musea, hippe winkels, goede restaurants en gezellige café’s. Maar er is ook een internationaal georiënteerde gay community.

 


© OPT/ J-P REMY © Karina Nestler © OPT / J.P. Remy

 

Overdag vormt de Marché aux Charbons in de wijk St. Jacques een historisch decor op een steenworp afstand van Manneken Pis. ’s Avonds ontpopt deze Marché zich tot een uitgaansgebied voor roze nachtvlinders.

 

Terug naar introductiepagina Brussel

 

Muurschildering

Symbool van Brussels gay is de muurschildering van Brousaille, een populair stripfiguur in de jaren ’80. Deze muurschildering is onderdeel van een populaire attractie in Brussel, de Stripmuurwandeling. Glimlachend loopt Brousaille arm in arm met zijn androgyne vriendin Catherine. Een knipoog naar het publiek dat ’s avonds in een gemoedelijke sfeer de kasseien van de regenboogwijk bevolkt.

 

Visitbrussels.be geeft op hun LGBT-pagina meer informatie over onder andere locaties, events en accommodatie.

 

Event: Gay Pride Brussel

Elk jaar vindt in Brussel de Gay Pride plaats.
Alle informatie Gay Pride

 

Verblijf aanbieding

De onderstaande adressen naar Excel exporterenEen PDF-brochure downloaden met de volgende fiches (Exporteren beperkt tot de 50 eerste resultaten)