U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Lekker Brussel

Lekkerste Producten & waar zijn ze te koop

Brussel is een stad met klasse. Hier zijn chocolade en friet geen snack, maar een ware culinaire traktatie! Dat Belgen ware levensgenieters zijn, is terug te zien in het puike aanbod van restaurants én van winkels vol aanlokkelijke producten!

 


© OPT/Joseph Jeanmart / © OPT /J.P Remy / © OPT /J.P Remy

 


Chocolade

In Brussel kunt u niet om de chocolade heen. Overal in de stad vindt u de prachtige - vaak chique - winkels vol ambachtelijke gemaakte chocolade, vooral op en rondom de Zavel. Een doosjes bonbons, of liever pralines, is natuurlijk hét souvenir om mee naar huis te nemen.

 

Chocolatiers in Brussel

Corné Port-Royal

Côte d'Or

Duval

Galler

Godiva

Laurent Gerbaud

Leonidas

Marcolini

Neuhaus

Planète Chocolat

Zaabar


Demonstraties & workshops chocolade maken en proeven
Chocolatier Zaabar

 

Bier

Brussel is de plek om Belgische bieren te proeven.

 

Er zijn tal van cafes die lokale bieren schenken.

Een beroemd adres is het café A la Mort Subite vlak bij de Grote Markt. Een histrorisch café waar de tijd geen vat op lijkt te hebben.

Het Bier Circus schenkt vele bieren, onder andere witte Chimay van het vat.

 

Winkels met een uitgebreid assortiment aan bier:
Biertempel
Beermania

 

Brusselse wafel

Een Brusselse wafel is niet te versmaden. Warm en versgebakken zijn ze het lekkerst. U vindt ze overal in Brussel, zeker in de buurt van de Grote Markt.

 

Beste frites

Voor de lekkerste en beste frieten gaat u naar dit 'beste frietkot van België' op het Jourdanplein (Europese wijk). Maison Antoine verheft friet van een snelle snack tot een waar culinair genoegen. Rondom de frietkiosk zijn tal van restaurantjes gevestigd en u kunt neerstrijken op een terras waar u - mét uw frieten - welkom bent. Anderen zweren bij het frietkot op Place Flagey, dichtbij het hippe café Belga.
Het beste frietkot van België Maison Antoine

 

Koekjes

In hartje Brussel geuren de koekjes van Maison Delacre u tegemoet. Ook de creaties van Biscuiterie Dandoy zoals de speculaas en amandelkoekjes zijn niet te weerstaan.

 

Markt in Brussel

Voor een overzicht van alle markten, met onder andere biologische markten en markten met verse producten:
Markten in Brussel

 

Lekker uit eten

Brussel is de culinaire hoofdstad van België - en wie weet zelfs daarbuiten! Mosselen, vlees, vis, groenten en fruit van eigen bodem... Er kunnen zoveel goede restaurants bestaan omdat er veel mensen zijn die uit eten gaan: velen werken voor de Europese Unie. En de stad is een bekende bestemming voor een citytrip. Er is een ruime keuze aan goede restaurants waar u voor een vriendelijke prijs terecht kunt.
Kijk voor restaurants op deze pagina.

Terug naar introductiepagina Brussel