U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Kastelein, Sint-Bonifatius en Flagey

 

Ten zuiden van de centrumring van Brussel zijn een paar wijken aan elkaar gesmeed die doorgaans niet door toeristen worden bezocht. Terwijl Kasteleinsplein, Flageyplein en de Bonifatiuswijk zeer uitnodigend zijn!

 

Mooie woningen, lekkere restaurants, pleinen vol terrassen, winkels met bijzondere collecties... Daarnaast het Terkamerbos voor een wandeling in het groen en zelfs een boottochtje. De fijnproeversmarkt op het Kasteleinplein op woensdagmiddag is een absolute aanrader.

 

Art nouveau

Brusselse ontwerpers hebben oog voor deze elegante oase en zijn in deze buurten te vinden. Ze zijn daar trouwens in voorafgegaan door de meesters van de art nouveau, zoals Horta en Hankar, die hier hun sporen hebben nagelaten. De straatjes van Sint-Bonifatius, een art nouveau wijk waar architect Ernest Blérot zijn stempel naliet, zijn zowel overdag als ‘s avonds vol leven.

 

Op het Flageyplein met zijn vijvers en zijn art nouveau herenhuizen is het hart van cultuur. Hier werd voor het eerst Belgische radio en televisie gemaakt. De opnamestudio’s behoorden toen tot de beste van de wereld en vooral de akoestiek was (en is) hemels. De klankfabriek in modernistische stijl is vandaag een culturele ontmoetingsplaats waar onder meer topconcerten worden gehouden.

 

Wat is er te zien?

Voor romantici en liefhebbers van architectuur is de heerlijke wandeling langs de Park van de Vijvers van Elsene een verplicht parcours, vooral op zondagmorgen wanneer er markt is.

 

Bezienswaardigheden: het Museum voor Schone Kunsten van Elsene, de Stichting voor Architectuur, het Museum voor Architectuur - De Loge, Flagey, de Art nouveauhuizen van Ernest Blerot, de Sint-Bonifaaskerk, restaurants, cafés en tal van plekjes om te gaan shoppen.