U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Het Brussel van de Brusselaars

Spruiten
© og-vision - FOTOLIA

Hartveroverend Brussel.

Van alle markten thuis


Mijn wandeling begint op de Grote Markt van Brussel, Unesco-werelderfgoed van de mensheid (BRUXELLES), met een bezoekje aan deze fraaie kraam van de bloemenmarkt. Dag na dag baden de zonverlichte gevels in een felle kleurenweelde. Maar op zondag ziet mijn marktroute er volkomen anders uit. Dan loop ik langs bij de antiekhandelaars op de Zavel of laat ik mij verleiden door de vlooienmarkt op het Vossenplein, een paar honderd meter verderop. En in de Marollen, de volksbuurt bij uitstek, tref ik de ware Brusselaar. Kortom, markten en mensen zijn voor elkaar gemaakt.

Creativiteit in de vitrine


Mmm… shoppen, denk ik, en voor ik het weet loop ik langs de exclusieve etalages van de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen (BRUXELLES). Even later, in de Antoine Dansaertstraat, keur ik met een kennersblik de nieuwste creaties van de Belgische ontwerpers (Mode Design Brussels). Tussendoor stap ik even binnen in kleine winkeltjes waar Brussel en zijn inwoners hun diepste geheimen prijsgeven. Uiteindelijk beland ik in de bovenstad, waar de mode van de grote namen op de Waterloolaan één en al luxe en weelde uitstraalt..

Terrasjes en poppenspel


Als de avond valt, pik ik een verkwikkend terrasje mee. Brusselaars van de oudere generatie drinken er een glas tussen uitbundige jongeren en vermoeide toeristen. Ik geniet van het contrast.

En overal werp ik een geïnteresseerde blik op de bierkaart. Als ik de charmes van Faro, Gueuze, Lambiek of Kriek één voor één wil doorgronden, blijf ik vast een hele nacht aan de zwier. Dus stap ik maar weer eens op en neem ik een kijkje bij het Koninklijk Toone VII-theater (BRUXELLES), waar ik aan het lachen gebracht wordt door de beroemde poppenspeler.

Voor fijnproevers en lekkerbekken


In Brussel hoef je nooit lang te zoeken naar een lekkere maaltijd. Mijn vertrouwde restaurantgids “Gourmet” telt meer dan 200 namen, en het gastronomische Brussel weet zijn gasten te verwennen met heerlijke kroketjes van grijze garnalen, “stoemp”,spruitjes, “américain met frietjes”, konijn met gueuze of waterzooi. In Brussel eet je altijd lekker, van mosselen met friet tot vijfsterrenmenu. Geen wonder dat deze stad wereldwijd een culinaire reputatie geniet.Resto.be