U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Handig om te weten als wandelaar

 

Sluiting bos

Een bos kan op bepaalde momenten gesloten zijn voor het publiek, bijvoorbeeld door jacht, brand of werkzaamheden. Deze sluitingen worden aangekondigd met behulp van affiches in het bos met daarop de reden van sluiting.

 

Jachtseizoen en jagen

Zeker als u gaat wandelen of fietsen in de bossen is het raadzaam vooraf bij het lokale toeristenbrueau te informeren of er wordt gejaagd. Het jachtseizoen duurt van half augustus tot en met februari en verschilt per diersoort. Op de (Franstalige) website ziet u wanneer er op welke diersoort mag worden gejaagd (met vergunning) Jagen in Wallonië.

 

Wandelvoorschriften

1. Neem uw eigen afval mee, en denk er aan een eigen afvalzakje mee te brengen. Het is niet zo dat er - zoals in Nederland - overal prullenbakken staan. Zo treft de bezoeker na u het bos net zo ongerept aan als u.

2. Het verkeer voor gemotoriseerde voertuigen is enkel toegestaan op open wegen. De wandelaars genieten van de sereniteit in het bos. Vermijd roepen en alle geluiden die de dieren zouden kunnen storen.

3. Houd uw hond aan de leiband. Uw trouwe gezel kan de broedplaatsen storen of de dieren bang maken.

4. Beschadig de bomen niet. Pluk met mate en verwijder vooral geen beschermde soort.

5. Steek geen vuur aan: het brandgevaar is groter dan u denkt.

6. Kamperen in het bos is niet toegestaan. Er zijn kampeerterreinen in de omgeving.

7. Wees voorzichtig tijdens de jacht, respecteer de verbodsborden: ze staan er voor uw veiligheid. Informeer ter plaatse bij het toeristenbureau of er gejaagd wordt.

8. Blijf op de wegen en paden die openstaan voor verkeer. Zo stoort u het evenwicht tussen de platen en de dieren niet. Via bewegwijzerde routes kunt u onze bossen ontdekken.

9. Ook rivieren zitten boordevol leven. Verstoor ze niet.

Meer info: http://enforet.wallonie.be (Franstalig)