U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Handig om te weten als fietser

 

Fiets mee in de trein naar België

De fiets kan mee in de lokale trein in België. Voor de Thalys en internationale intercity naar Brussel kan de fiets ook mee maar zijn er wel regels aan het vervoer verbonden. Voor de precieze voorwaarden en informatie over fietstreintickets:
NS fietsinformatie
Belgische spoorwegen fietsinformatie

 

Fiets huren in Wallonië en de Ardennen

Een fiets of een elektrische fiets huren kan op diverse locaties en bij diverse organisaties. Bijvoorbeeld bij stations in grote steden en bij fietswinkels in kleinere plaatsen. Sommige accommodaties verhuren fietsen en e-bikes evenals een lokale VVV of Maison de Tourisme. Pro Vélo is een grote organisatie die in veel steden en stadjes huurfietsen aanbiedt. Kijk voor hun overzicht op Provelo fietsverhuur

 

Pech onderweg in België

Heeft u pech met uw fiets of zoekt u naar een fietsvriendelijk adres? Weet dan dat het netwerk Fiets Welkom adressen biedt waar u terecht kunt.

 

Jachtseizoen en jagen in Wallonië en de Ardennen

Zeker als u gaat wandelen of fietsen in de bossen is het raadzaam vooraf bij het lokale toeristenbrueau te informeren of er wordt gejaagd. Het jachtseizoen duurt van half augustus tot en met februari en verschilt per diersoort. Op de (Franstalige) website ziet u wanneer er op welke diersoort mag worden gejaagd (met vergunning) Jagen in Wallonië.

 

Aanbevelingen wanneer u in de natuur bent

1. Neem uw eigen afval mee, en denk er aan een eigen afvalzakje mee te brengen. Zo treft de bezoeker na u het bos net zo ongerept aan als u.

2. Fietsers en wandelaars genieten van stilte en de sereniteit in het bos. Vermijd roepen, schreeuwen en andere geluiden die dieren kunnen storen.

3. Houd uw hond aan de leiband. Uw trouwe gezel kan broedplaatsen verstoren of dieren bang maken.

4. Beschadig de bomen niet. Pluk met mate en verwijder vooral geen beschermde soort.

5. Steek geen vuur aan in verband met brandgevaar.

6. Vrij Kamperen in het bos is niet toegestaan.

7. Wees voorzichtig tijdens de jacht, respecteer de verbodsborden: ze staan er voor uw veiligheid. Informeer ter plaatse bij het toeristenbureau of en waar er gejaagd wordt.

8. Blijf op de wegen en paden die openstaan voor verkeer. Zo verstoort u het evenwicht tussen platen en dieren niet. Via bewegwijzerde routes kunt u de bossen ontdekken.

9. Ook rivieren zitten boordevol leven. Verstoor ze niet.

Meer info: http://enforet.wallonie.be