U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Grootste merengebied van België

 

Ten zuiden van Charleroi, nabij de Franse grens, liggen de meren van Lacs de l'Eau d'Heure. De stuwmeren vormen een heerlijke vakantiebestemming. U kunt er accommodatie huren in een van de vakantieparken op de oevers. Daarnaast is er een heel scala aan (water)sporten mogelijk, van de boom in in het Natura Parc tot waterfietsen en waterskiën. Plus de speciale amfibiebus waarmee u het water inrijdt. Hilarisch!

 

Boerderijproducten van de meren van Eau d'Heure

De recreatiemeren liggen in een gebied waar nog volop te ontdekken valt voor de bezoekers. De regio is van oudsher een gebied van bos- en akkerbouw waar industrie zich nooit heeft gevestigd. De omgeving is dan ook authentiek platteland met boerderijen en kleine dorpen. Sommige daarvan staan door hun puurheid op de lijst van mooiste dorpen van Wallonië zoals Fagnolle en Lompret. De agrarische producten worden lokaal verkocht in de winkels, zoals boter, kaas en melk. Ook zijn er vele (biologische) boerderijen die hun producten te koop aanbieden. Een verkooppunt van boerderijproducten is Aquascope Virelles waar een ontvangstcentrum is over de natuur.

 

Fietsroutes meren van Eau d'Heure

De omgeving is zeer geschikt om er met de fiets op uit te trekken omdat het er licht glooiend is. In de directe omgeving zijn minstens 9 routes variërend van 20 tot 50 kilometer die u kunt volgen. Of die u aan elkaar kunt knopen. De routes staan onderweg aangegeven en voeren via rustige wegen en fietspaden. Een daarvan is een rondje rondom de meren. Vanaf de meren kunt u ook een route volgen die u tot in Frankrijk brengt bij een recreatiegebied. Via Hainaut Tourisme kunt u (tegen verzendkosten) een kaart aanvragen waarop alle routes staan aangegeven, aan de Nederlandse versie van de website wordt gewerkt.

 

Bezoeken in de omgeving van Lacs de l'Eau d'Heure

Ten zuiden van de meren ligt Chimay, bekend van het trappistenbier. Nabij de abdij ligt een proeflokaal Espace Chimay. U vindt er alle bieren en een ruimte waar u meer te weten komt over de abdij en het maken van de gelijknamige bieren én kaas. Ook de mooiste dorpen Lompret en Fagnolle zijn een bezoek waard. Ook het iets verder gelegen Couvin is een aanrader als gezellig regionaal centrum waar elke week markt wordt gehouden. Daarnaast is een wandeling naar de Fondry des Chiens een bijzonder uitstapje. U bevindt zich dan in de Viroinval, een gebied waar een grote verscheidenheid aan grondsoorten is. De fondry is een klein stukje karstgesteente dat is uitgesleten en zo groot is als een voetbalveld. U kunt er in afdalen en langs de enorme rotsblokken wandelen. Het lijkt de opslagplaats van menhirs van Obelix wel!

 

Kijk voor korting op uw verblijf of uitstapjes!

 

Accommodatie aan het meer Plate Taille bij de Lacs de l'Eau d'Heure

Aan het meer Plate Taille liggen twee vakantieparken: Landal Greenparks (met aqaucentre) en Golden Lake Village, check de korting.

 

Aanvullende informatie Lacs de l'Eau d'Heure

Lac de l'Eau d'Heure praktisch

Website Merengebied Lac d'Eau d'Heure