U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Fietsroutes

 

Wallonië en de Ardennen tellen een groeiend aantal kilometers aan langeafstandroutes, fietsknnoppunten, verbindingroutes en (korte) uitgezette routes.

 

Voor de u de mogelijkheden voor langeadstandroutes en knooppunten in Wallonië en de Ardennen op een rij:

 

Ravelroutes

Ravelroutes zijn routes voor ongemotoriseerd verkeer. Ravels zijn aangelegd op voormalige spoortrajecten en jaagpaden, vandaar dat deze routes weinig hoogteverschillen hebben. Ideaal voor een tochtje zonder kuitenbijters. Er zijn diverse lange trajecten waar u van gebruik kunt maken. Zo kunt u bijvoorbeeld van Maastricht via Luik naar Namen en Dinant fietsen.

De verschillende Ravels worden aan elkaar geknoopt zodat er een netwerk van langeafstandroutes ontstaat die aansluiten op nationale of internationale fietsroytes. Zo is een fietsvakantie meer dan mogelijk. Een van de best bekende routes is de prijswinnende route Vennbahn in de Oostkantons.

Daarnaast komen er steeds meer routes voor dagtochten bij. Bent u in België, loop dan ook binnen bij het plaatselijke toeristenbureau. Zij verkopen ook uitgezette fietsroutes. Wilt u vooraf routes bekijken en downloaden, dan kijkt u op onze routepagina en op Actieve routes van Tourisme GPS.

 

Fietsknooppunten in Wallonië en de Ardennen

Fietsknooppunten in Marche-en-Famenne

In de wijde omgeving van Marche-en-Famenne (ten zuidoosten van Namen) zijn diverse fietsroutes te volgen via een knooppuntensysteem dat we ook in Nederland kennen. Zo is deze plaats verbonden met onder andere Durbuy en Rochefort via het routesysteem. Er zijn verschillende themaroutes uitgezet. De routes zijn bewegwijzerd en een aantal is via een app op de smartphone te volgen.
Meer informatie: Fietsen in de Famenne

 

Fietsknooppuntensysteem in omgeving van Tournai (Doornik)

Picardisch Wallonië in de omgeving van Tournai heeft 1600 kilometer aan bewegwijzerde knooppunten die zijn verbonden met de naastgelegen Vlaamse en de Franse netwerken. In dit rustieke deel van Wallonië kunt u dankzij het knooppuntennetwerk zelf uw route samenstellen.
Meer informatie: Actief er op uit in Waals Picardiê.

 

Fietsknooppuntensysteem in de Oostkantons

In het Duitstalige deel van België, de Oostkantons, is een fietsknooppuntensysteem van in totaal 850 kilometer waarmee u de omgeving kunt verkennen: Vélotour. Meer informatie vindt u op: Fietsknooppunten in de Oostkantons.