U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Evenementen Tournai

 

De jaarlijks terugkerende grote evenementen maken een stadsbezoek aan Tournai (Doornik) extra de moeite waard! We vermelden de belangrijkste evenementen het jaar rond. Kijk voor alle evenementen en data in onze Uitagenda!

 

Elke zondag is er een brocantemarkt op het parkeerplaats Bastion en industriepark van Froyennes.
Alles over Rommelmarkt (TOURNAI)

 

Bloemenmarkt

Al in de 18de eeuw werd melding gemaakt van de markt voor hammen en bloemen om 'het einde van de vasten en de vreugde van Pasen' te vieren. Tegenwoordig veranderen op Goede Vrijdag de Rue Royale en de kades van de Schelde in reusachtige bloemperken. Een ambachtelijke markt vindt plaats op de Quai Notre-Dame.
Alles over Grootse jaarlijkse bloemenmarkt in Doornik (TOURNAI)

 

Nationale feestdag

Op de nationale feestdag van België, 21 juli, is er op het Grand Place in Tournai een groot festival met muziekoptredens en talentenjacht: Tournai Enchanté. De jongste bezoekertjes kunnen zich uitleven in het speciale kinderdorp.

 

Chiffonnades

De kade van de Marché au Poisson aan de Schelde staat vol kramen op een zondag in eind augustus. Tijdens de grote tweedehands markt Les Chiffonades worden kleding voor volwassenen en kinderen verkocht, evenals restpartijen van grote merken en ander textiel dat een tweede leven verdient.
Alles over CHIFFONNADES (TOURNAI)

 

Reuzen in Ath

In Ath, zo'n 30 km ten oosten van Tournai, vormen reuzen voor een traditioneel volksfeest in het vierde weekeinde van augustus. Op zaterdag ontmoet de reus Goliath de herder David in een tweegevecht. Op zondag is er de bekende optocht met reuzen en praalwagens.
Alles over De Ducasse van Ath 2016, de Reuzen dansen in Wallonië (ATH)

 

Monumentendagen

Elke 2de zaterdag van september zijn de nationale monumentendagen: de Journées du Patrimoine. In dit weekeinde openen historische gebouwen speciaal hun deuren voor bezoekers. U kunt de huizen en gebouwen, parken en tuinen dan (gratis) bezichtigen, eventueel tijdens een rondleiding.
Monumentendagen Wallonië

 

De Grote Processie van Tournai 
De Grote Processie van Onze-Lieve-Vrouw van de Zieken vindt plaats op de tweede zondag van september. Het is een van de oudste religieuze evenementen van het land.