U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Evenementen Namen

 

Namen leeft zowel in de winter als in de zomer. Bijvoorbeeld op de Belvedère zijn het hele jaar door evenementen, van dj- en vj-avonden tot tentoonstellingen en voorstellingen. Elke zondag is er langs de Maas een grote brocantemarkt. Daarnaast zijn er tal van jaarlijks terugkerende feesten zoals de vreugdevuren om het einde van de winter te vieren. In mei staat de stad op zijn kop met straattheater en kermis en muziek. In juni is op de heuvels van de citadel een popfestival en in september zijn er de Waalse feesten waarbij groots wordt uitgepakt. In november is er de antiekbeurs Antica, terwijl december in het teken staat van de kerstmarkt. Een selectie om uw bezoek op af te stemmen!

 

We vermelden de belangrijkste evenementen het jaar rond. Kijk voor alle evenementen en data in onze Uitagenda!

 

Namur en mai

Tijdens het Hemelvaartweekend is het centrum van Namen gereserveerd voor bezoekers, circusartiesten en kermisattracties. Op diverse locaties in de stad zijn zowel gratis als betalende voorstellingen en optredens te zien. Vijf dagen lang spektakel voor alle leeftijden in Namen!

Namen in Mei - Festival van de Kermiskunsten

 

Popfestival Verdur Rock

Eind juni wordt op de heuvels van de citadel het gratis popfestival gehouden waar duizenden jonge bezoekers op af komen. Op het programma staan zowel belgische als internationale bands.

Festival Verdur Rock Namen

 

Muziekfestival van Namen

Begin juli staat Waalse muziek centraal tijdens dit twee weken durende festival. Mooie muzikale momenten beleeft u op fraaie locaties als de Saint-Loupkerk en het museum Groesbeeck de Croix.

Muziekfestival van Namen

 

Médiévales de la Citadelle

Om de twee jaar vinden er middeleeuwse festiviteiten plaats op de hellingen van de citadel. In juli 2013 vindt het weekendevenement weer plaats.

Les Médiévales de la Citadelle

 

Muziekfestival Esperanzah in Floreffe

Begin augustus is de Abdij van Floreffe de locatie voor het muziekfestival Esperanzah van drie dagen. De uitgenodigde bands en muzikanten zorgen voor een divers programma.

Esperanzah! festival in de abdij van Floreffe

 

Waalse feesten

Het derde weekeinde van september is de stad in de ban van de Waalse feesten. Er zijn muziekoptredens in diverse stijlen, zowel door lokale als internationale artiesten. Er worden spelen en wedstrijdjes gehouden en natuurlijk kunt u zich er tegoed doen aan lekkere streekgerechten. U zult merken dat de Namurois, de inwoners van Namen, echte levensgenieters zijn. 

Feesten van Wallonië
 

Antica

In november is een week lang de antiekbeurs Antica Namur in Namur Expo waar u kunst en antiek kunt bezichtigen en kopen. De authenticiteit van de tentoongestelde stukken wordt gegarandeerd door de controle van het expertenteam. Er zijn meer dan 150 Belgische en buitenlandse antiquairs aanwezig.

Antica Namen - Antiekbeurs van Namen

 

Le Belvedere

Tussen het Kasteel van Namen en het Groentheater op de heuvel van de citadel zijn het hele jaar door optredens bij te wonen. Elke week zijn er een paar voorstellingen.
Belvedere Namen