U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

De navigatielinks overslaan
Zien & Doen
© OPT / Snapshot - Jens Snap
Omgeving
© LAURA RANDOLFI
Accommodatie
© OPT / J.P. Rémy
Toeristenbureau
© OPT / J.P. Rémy

Evenementen Luik

 

De jaarlijks terugkerende grote evenementen maken een stadsbezoek aan Luik extra de moeite waard! We vermelden de belangrijkste evenementen het jaar rond. Kijk voor alle evenementen en data in onze Uitagenda!

 

Jazzfestival Luik

In begin mei vindt het jaarlijkse jazzfestival plaats waar bekende groepen en artiesten optreden.
Alles over Mithra Internationaal Jazzfestival van Luik (LIEGE)

 

Autoloze zondag Luik

Eind mei is er een zondag dat de Boulevard d'Avroy het domein is van wandelaars, fietsers en zelfs ruiters! De weg wordt versierd en er zijn diverse optredens en voorstellingen die u kunt bijwonen. Vanzelfsprekend zijn eten en drinken er verkrijgbaar.

 

Culinaire jaarmarkt Les Epicuriales

In het Pinksterweekeinde in mei of juni is het lekker eten en drinken geblazen in Luik. Tijdens het culinaire evenement nemen restaurants uit Luik en omgeving hun intrek in een tentendorp Espace Tivoli op het Place du Marché. Zij laten u hun heerlijke gerechten proeven waar u voor een zeer vriendelijke prijs van kunt genieten.
Alles over Les Épicuriales - het grootste openluchtrestaurant in Luik (LIEGE)

 

Comblain Jazz Festival International

Begin juli wordt Comblain-la-Tour ten zuiden van Luik de Europese hoofdstad van Jazz.
Alles over Het Internationale Comblain Jazz Festival in Comblain-au-Pont (COMBLAIN-LA-TOUR)

 

Muziekfestival Les Ardentes

In het tweede weekeinde van juli bezoeken zo'n 50.000 mensen het rockfestival in het Parc Astrid. Ook in januari is er een festival.
Alles over Festival Les Ardentes 2017 in Luik (LIEGE)
Het programma is te vinden op Les Ardentes
 

14 juli

Luik heeft altijd nauwe banden met Frankrijk gehad, vandaar dat de Franse nationale feestdag ook groots wordt gevierd in Luik. Met feesten, een Gallische markt en een groots vuurwerk als afsluiting van de dag.
Alles over Feest van de 14de juli in Luik (LIEGE)

 

15 augustus Grootste zomerfeest van Luik

Deze dag waarbij de helemopneming van Maria wordt gevierd betekent in Luik een groot feest. U moet er voor in de wijk 'aan de overkant van de Maas' zijn, beter bekend als Outremeuse. Deze wijk is het hart van folklore en het feest vindt dan ook hier plaats. De dag begint met een processie, een mis in het Waals, er worden speciale broodjes uitgedeeld en de beelden van heiligen of Maria worden vereerd. Leuk om naar te kijken en deel te nemen zijn de vele spelen, volksdansen en de optocht van praalwagens. Dit is het grootste zomerfeest van Luik en omgeving!
Alles over 15-augustusfeesten van Outremeuse (LIEGE)

 

Monumentendagen

Elke 2de zaterdag van september zijn de nationale monumentendagen: de Journées du Patrimoine. In dit weekeinde openenen historische gebouwen speciaal hun deuren voor bezoekers. U kunt de huizen en gebouwen, parken en tuinen dan (gratis) bezichtigen, eventueel tijdens een rondleiding.
Monumentendagen Wallonië

 

Feest van Wallonië

In het 3de weekeinde van september staat Luik helemaal in het teken van het goede Waalse leven. Dat betekent volop animatie in de straten van de stad en daar hoort natuurlijk lekker eten bij!
Feesten van Wallonië

 

La Nocturne van de Citadel

In oktober wordt het gebied van de citadel sfeervol verlicht en vinden er allerlei muziek- en theateroptredens plaats in de straten en op pleintjes, ook zijn er dan (privé)tuinen te bezoeken. Een prachtige plek, zeker als aan het einde van de avond het vuurwerk wordt afgestoken. Een mooi moment om dit deel van Luik te verkennen!
Alles over Avondwandeling op de hellingen van de Citadel in Luik (LIEGE)

 

Kermis

Van het eerste weekeinde van oktober tot half november wordt in het hart van de stad een grote kermis van Luik gehouden. Het Parc d'Avroy en op de boulevard hebben zo'n 175 kermisattracties een plek, van superspannende tot kindvriendelijke attracties. De Foire de Liège is een van de mooiste van Europa en in elk geval de grootste kermis van België.
Alles over Kermis in oktober - Luikse kermis (LIEGE)

 

Kerstmarkt Luik
In december vindt in de omgeving van het bisschoppelijk paleis de jaarlijkse kerstmarkt plaats met gezellige chalets waar u ongetwijfeld slaagt voor uw kerstcadeautjes, lekker kunt eten en drinken en proeven & kopen. Naast de kerstmarkt is er op het Place de la Cathédrale een schaatsbaan en zelfs een skipiste te vinden.
Alles over Luik, kerststad - Kerstdorp (LIEGE)