U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Echte Ardennen


De natuur is de grote trekpleister van de Ardennen. En met recht, want het gebied biedt Nederlanders ongerepte natuur vlakbij huis!

 


© OPT / J.P. Rémy

 

Actief er op uit gaat vanzelf in de Ardennen. Er is een dicht netwerk van bewegwijzerde routes. Deze zijn ter plaatse verkrijgbaar bij de VVV. Routes die dwars door bossen of juist langs mooie dorpen en steden voeren. Met volop keuze voor ongeoefende wandelaars voor mensen die pittiger wandelingen of langeafstandswandelingen zoeken. In de natuurlijke omgeving van de Ardennen is ook prima kajakken, mountainbiken, survivallen, paardrijden of golfen.

 

Streek met karakter

Het zuiden van België heeft tal van uitstapjes als grotten, kastelen, stoere burchten en forten. Van recenter datum zijn monumenten en musea over de Eerste en over de Tweede Wereldoorlog. Er zijn onder meer musea over De Slag om de Ardennen. Voor een luchtiger uitstapje kiest u een van de wildparken of de attractieparken. In levendige dorpen en mooie steden is het goed winkelen en vindt u uitnodigende terrasjes en prima restaurants.

 

Korting

Voordelig een uitstapje maken kan met de kortingsbonnen die u kunt downloaden! Ook in het boekje van Ardennes Pass vindt u zo'n honderd kortingsbonnen voor bezienswaardigheden en activiteiten verdeeld over de Ardennen. Dit boekje is gratis verkrijgbaar bij de plaatselijke toeristenbureaus.

 

Accommodatie

Kamperen of een huisje in de Ardennen blijft ongekend populair. De bestemming is het hele jaar door geschikt voor een weekeindje weg. Ook - of vooral - als u reist met familie of een groep en een grote accommodatie zoekt. Daartoe kunt u kiezen uit tal van hotels en bed and breakfasts. Een overzicht van alle accommodatiemogelijkheden vindt u in de rubriek overnachten.


Terug naar introductie van Wallonië